Bookhaul – December


In december heb ik een aantal boeken gekregen voor kerst. Mijn lijstje bestond voor een groot deel uit boeken dit jaar. Verder heb ik een paar dagen geleden ook bij de Bruna gebruik gemaakt van een leuke actie. Hier waren een groot aantal boeken die uit de winkel gaan voor maar €2,50. Laten we beginnen met de kerstcadeautjes.

Let it snow – John Green, Maureen Johnson en Lauren Myracle.
Kerstavond, een sneeuwstorm en een gestrande trein vol jongeren. Tel daarbij op een flinke dosis liefdesverdriet, schuldgevoel en onvervulde verlangens, en je krijgt een heerlijke roman met drie innemende hoofdpersonen.img_17371386.jpg

Dit boek wilde ik heel graag lezen rond de kerstperiode. Binnenkort zal ik hier een recensie over maken.
Je kunt het boek hier bestellen.

De boekendief – Markus Zusak
Nazi-Duitsland, 1939. Liesel is negen jaar oud wanneer zij en haar broertje Werner naar een pleeggezin worden gebracht. Werner sterft onderweg en Liesel komt alleen aan bij het oudere echtpaar Hubermann. Als ze bij het graf van haar broer een zwart boekje vindt, het zogenaamde Doodgravershandboek, begint haar liefdesaffaire met boeken en woorden. Liesel leert met hulp van haar pleegvader lezen en al spoedig steelt ze boeken uit de boekverbrandingen van de nazi’s, uit bibliotheken; overal waar er ook maar boeken te vinden zijn. Maar dit zijn gevaarlijke tijden…

Vorig jaar is hier een verfilming van uit gekomen. Deze film heb ik niet gezien, maar sprak mij wel heel erg aan. Vaak vind ik het boek mooier dan een film dus heb ik gekozen voor het boek.
Dit boek is besteld op www.boekenkraam.nl 

Barista! Koffie verkeerd – Elsbeth Witt
Laura weet precies hoe haar toekomstige vriend eruit zal zien: hij heeft blonde krullen en blauwe ogen. Dat vertelt ze haar vriendin Iris, die net als Laura bij koffiebar Barista! werkt. En toch raakt ze ineens compleet in de war van een donkere man met bruine ogen die een paar keer per week koffie komt halen. Ze zou toch niet ineens op een heel ander type vallen, en is deze mysterieuze man misschien echt de ware…?
Dit boek is besteld op www.boekenkraam.nl 

Het programma – Suzanna Young
Sloane denkt wel twee keer na voordat ze in het openbaar begint te huilen. Sinds zelfdoding is uitgegroeid tot een internationale epidemie, zou een huilbui haar in het Programma kunnen doen belanden. De enige bij wie ze zichzelf kan zijn, is James.
Hij heeft beloofd om ervoor te zorgen dat ze geen van beiden in het Programma terechtkomen en Sloane weet dat de liefde tussen hen sterk genoeg is om allerlei tegenslagen te weerstaan. Maar ondanks de beloftes die ze elkaar maken, wordt het steeds moeilijker om de waarheid te verbergen. Ze worden alle twee steeds zwakker, depressie ligt op de loer. En het Programma zit hen op de hielen.

Dit boek is besteld op www.boekenkraam.nl 

Spiegel – Cara Delevingne
IMG_1744 (2)Misschien ben ik wel helemaal niet degene die ik altijd dacht te zijn.
Misschien ben ik eigenlijk wel door en door slecht…
De zestienjarige Red, Leo, Rose en Naomi horen er niet echt bij op school. Het leven is niet bepaald gemakkelijk voor hen, maar de muziek brengt hen samen, en ze hebben hoge verwachtingen van hun band, Mirror, Mirror. Tenminste, tot Naomi bewusteloos uit de Theems wordt gehaald en in coma in het ziekenhuis terechtkomt.
De politie doet het af als een mislukte zelfmoord, maar is dat wel zo? Terwijl Naomi in coma ligt, probeert Red achter de waarheid te komen. Een zoektocht die Reds hele wereld op zijn kop zet en een aantal duistere geheimen aan het licht brengt. Hoe goed kennen ze Naomi eigenlijk – en elkaar?
Niets zal ooit meer zo zijn als het was, want een versplinterde spiegel kan nooit meer worden gemaakt.

Lokroep – Amanda hocking
De zestienjarige Gemma heeft een redelijk zorgeloos leven – ze is knap, de ster van het zwemteam en verliefd op haar buurjongen. Als het even kan, glipt ze ’s avonds het huis uit om te zwemmen in zee. Wanneer ze op een avond het mysterieuze drietal Penn, Lexi en Thea ziet feesten op het strand, doet Gemma mee. Als ze de volgende dag wakker wordt, is er iets veranderd. Wanneer de gruwelijke waarheid doordringt moet ze kiezen. Stapt Gemma in een duistere wereld vol geheimen?

Onder je huid – Sabine DurrantIMG_1747 (2)
Gaby Mortimer heeft een perfect leven: een mooie baan bij de tv, een succesvolle man, een prachtige dochter en een groot huis in Londen. Tot ze tijdens het hardlopen stuit op het lijk van een jonge vrouw en alle zekerheden uit haar bestaan wegvallen. Gaby belandt in een nachtmerrie.

Lokroep en Onder je huid komen beide bij de Bruna vandaan uit de kortingsbakken. De boeken zijn wel licht beschadigd, maar je kunt op deze manier wel een nieuwe schrijver of genre uitproberen.

<a href=”http://Follow my blog with Bloglovin“>Follow my blog with Bloglovin

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s