Leesgewoonte Tag

Deze tag heb ik al bij een aantal boekbloggers en booktubers voorbij zien komen. Deze vragen leken mij ook wel leuk om in te vullen. Ik heb de vragen overgenomen bookaliciousjourney.

aaron-burden-236415
Photo by Aaron Burden on Unsplash

1.Heb je een bepaalde plek waar je leest?
Ik heb niet echt een vaste plek waar ik lees. Ik lees wel vaak in bed of op de bank met een lekker kleedje.

2.Heb je een boekenlegger of een stuk papier?
Ik gebruik heel veel magnetische boekenleggers. Simpelweg omdat je deze niet zo snel kwijt zal raken.

3.Kan je zomaar stoppen met lezen of lees je eerst het hele hoofdstuk uit?
Ik lees eigenlijk altijd door tot het volgende hoofdstuk. Tenzij ik moet stoppen met lezen, om wat voor reden dan ook. Maar het liefst dus wel per hoofdstuk.

4.Eet of drink je tijdens het lezen?
Drinken doe ik wel altijd tijdens lezen. Vaak drink ik thee, water of een lekker sapje. Eten doe ik niet zo vaak tijdens het lezen. Als ik wel eet dan probeer ik met één hand mijn boek vast te houden en met mijn andere hand te eten. Dit doe ik om vlekken te voorkomen.

thought-catalog-470876.jpg
Photo by Thought Catalog on Unsplash

5.Multitasking: Muziek of Tv tijdens het lezen?
Ik heb altijd wel muziek of tv aan staan tijdens het lezen. Vaker eigenlijk een programma wat ik wel wil zien, maar toch ook niet helemaal. Dus daar luister ik dan af en toe een stukje van mee. Soms zorgt mijn vriend voor de achtergrond geluiden met gamen. Dat leest toch niet heel fijn.

6.Een boek per keer of meerdere tegelijk?
Tegenwoordig lees ik twee boeken tegelijk. Ik lees één fysiek boek en één boek op mijn Ipad of mobiel. Af en toe vind ik dit nog wel lastig, bijvoorbeeld als de boeken veel op elkaar lijken.

7.Lees je thuis of overal?
Ik neem geen fysieke boeken mee, omdat ze dan vaak toch beschadigen in je tas. Daarom heb ik de Kobo app op mijn mobiel en kan ik dus op deze manier toch overal lezen.

8.Lees je hardop of stilletjes in je hoofd?
Ik lees wel altijd stil in m’n hoofd. Lijkt mij persoonlijk ook heel raar om als je voor jezelf leest alles hardop te lezen. Als ik aan het voorlezen ben, lees ik natuurlijk wel hardop.

9.Lees je vooruit?
Ik probeer niet vooruit te lezen. Wat ik wel altijd doe is kijken hoeveel bladzijdes het boek heeft. Heel af en toe zie je dan wel al een stuk van het einde en dan kan ik het toch niet laten om een stukje te lezen. Achteraf vind ik het wel altijd jammer als ik het einde al weet.

10.Breek je de rug van een boek of hou je het liever nieuw?
Boeken houdt ik het liefst zo goed als nieuw. Maar helaas kun je sommige boeken gewoon niet lezen zonder de kaft te breken. Ik probeer dan wel het boek minimaal open te doen, maar uiteindelijk breekt de kaft vaak alsnog.

hannah-busing-446337.jpg
Photo by Hannah Busing on Unsplash


11.Schrijf je in je boeken?
Nee, ik schrijf eigenlijk nooit in boeken. Als ik heel eerlijk ben snap ik vaak ook niet wat mensen dan wel in hun boeken zouden opschrijven. Persoonlijk vind ik het ook best wel zonde.

Schrijf jij wel in je boeken? Laat me dan weten wat je dan in je boeken schrijft. Ben ik heel erg benieuwd naar. 

Follow my blog with Bloglovin

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s