Recensie – Spiegel

Spiegel
Cara Delevingne & Rowan Coleman

Uitgever HarperCollins
Genres Young Adult
Aantal pagina’s 352
Je kunt het boek hier bestellen

IMG_1794 (2)
Misschien ben ik eigenlijk wel door en door slecht…
Red, Leo, Rose en Naomi horen er niet echt bij op school. het leven is niet bepaald gemakkelijk voor hen, maar de muziek brengt hen samen, en ze hebben hoge verwachtingen voor hun band, Mirror, Mirror. Tenminste, tot Naomi bewusteloos uit de Theems wordt gehaald en in het ziekenhuis terechtkomt. De politie doet het voorval af als een mislukte zelfmoordpoging, maar is dat wel zo? Terwijl Naomi in coma ligt, probeert Red achter de waarheid te komen. Wat volgt is een zoektocht die Reds hele wereld op zijn kop zet en een aantal duistere geheimen aan het licht brengt. Hoe goed kennen ze elkaar eigenlijk?

Cara Delevingne (london, 1992) zullen de meeste mensen kennen als model. Inmiddels heeft zij ook een carrière als actrice. Nu heeft zij ook haar eerste boek geschreven. Ik denk dat de doelgroep die Cara Delevingne aanspreekt met haar boek, goed past bij de doelgroep die Cara Delevingne volgt. Ik was heel erg benieuwd wat ik van haar eerste boek zou vinden. Hieronder kunnen jullie dat lezen.

Spiegel gaat over vier buitenbeentjes, die noodgedwongen een schoolproject met elkaar moeten maken. Tijdens het project komen zij er achter dat ze alle vier een passie voor muziek hebben. Dit is het begin van de band MirrorMirror.

Het verhaal begint bij het vinden van Naomi’s lichaam. In het verhaal krijg je ook veel achtergrond informatie. Dit wordt verteld in de vorm van een herinnering of hier wordt een apart hoofdstuk aan gewijd. Dit wordt aangegeven met een tijdsaanduiding. Doordat het op deze manier verteld wordt, vond ik het heel fijn lezen.

In het boek kom je er ook achter waardoor Red, Rose, Naomi en Leo buitenbeentjes zijn. Er wordt veel verteld over hun verleden en wat er met hen is gebeurd. Dit zijn alle vier heftige verhalen, maar dit komt helaas tegenwoordig wel steeds vaker voor. Je kunt door die verhalen, ook de keuzes en reacties van de personages beter begrijpen. Je wilt ze stuk voor stuk helpen met hun keuzes en natuurlijk ook met de ‘oplossing’ te vinden.

De eerste paar hoofdstukken moest ik echt nog in het verhaal komen, maar na hoofdstuk vier wilde ik het boek niet meer wegleggen. Ik verdacht echt bijna iedereen in het boek. Het plot zag ik echter helemaal niet aankomen.

IMG_1795 (2)
Ik vind dit boek zeer geschikt voor de Young Adult doelgroep en raad het boek ook zeker aan. Ik vind het heel knap dat zulke heftige verhalen een onderdeel zijn van het verhaal, maar niet het belangrijkste zijn geworden in het boek. Het is echt een spannend boek, een verhaal wat je meeneemt. Je leeft met iedereen mee, maar verdenkt ook iedereen. Eigenlijk was dit dus een enorm positieve recensie. Ik gaf het boek daarom ook vier sterren op GoodReads.

Follow my blog with Bloglovin

Een gedachte over “Recensie – Spiegel

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s