Ongelezen boeken

Ik denk dat de meeste lezers dit probleem wel zullen herkennen. Een overvolle boekenkast met daarin een groot aantal ongelezen boeken. Ik heb zelf pas mijn boekenkast opgeruimd en schoongemaakt en kwam erachter dat ik behoorlijk wat ongelezen boeken heb.

janko-ferlic-174927.jpg
Photo by Janko Ferlič on Unsplash

Probleem

Mijn probleem is vaak dat wanneer boek me op dat moment niet aanspreekt en als ik hem dan weg leg, pak ik hem nooit meer op. Natuurlijk helpt het ook niet mee dat ik wel nieuwe boeken blijf kopen en dus het aantal ongelezen boeken blijf verhogen. Vandaag ga ik ook weer naar het boekenfestijn. Ik weet dat ik dit eigenlijk zou moeten vermijden, maar ik hoop dat ik in 2018 onder de 15 ongelezen boeken in mijn kast kom.

olia-gozha-54488.jpg
Photo by Olia Gozha on Unsplash


oplossing
Tijdens het opruimen van mijn boekenkast, kom ik altijd weer boeken tegen en daar wil ik dan meteen in beginnen. Daarom heb ik alle ongelezen boeken vooraan op de plank gezet. Zo hoop ik mezelf meer te stimuleren om deze boeken op te pakken. Ook heb ik sinds kort een TBR-jar gemaakt. Een potje met alle titels van de ongelezen boeken erin. Wat ik nu dus doe, wanneer ik toe ben aan een nieuw boek kijk ik eerst of ik zin heb in een bepaald boek, vaak toch wel de boeken die ik net nieuw heb. Als ik geen boek kan kiezen dan trek ik een lootje uit de jar. Ik dwing mezelf niet om perse dit boek te lezen, hiermee kom ik alleen maar in een leesdip. Tot nu toe is dit een succes heb ik alle boeken met plezier gelezen.

Hebben jullie veel ongelezen boeken? en zo ja hoe pakken jullie dit aan?

Follow my blog with Bloglovin

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s