De juf leest voor – meester jaap

40531
https://www.jacquesvriens.nl/meester%20jaap.htm

Meester Jaap
Auteur: Jacques Vriens

Meester Jaap was in groep vijf echt mijn favoriete voorleesboek. Ik weet nog heel goed dat mijn juf eerst heel vaak de verhalen uit de griezelbus voorlas en daarna ging ze steeds vaker voorlezen uit Meester Jaap.

Actuele onderwerpen
De verhalen van Meester Jaap gingen over verschillende onderwerpen, daardoor vind ik de verhalen ook makkelijk bij bepaalde situaties voor te lezen. Ik kan me nog heel goed een verhaal herinneren over Moederdag. En er was één meisje in de klas, waarvan haar moeder was overleden. Zulk soort verhalen kun je natuurlijk zelf voor de klas ook goed gebruiken als je bepaalde onderwerpen zoals, de dood bespreekbaar wil maken.

Doelgroep
De verhalen zijn ook allemaal vrij kort. Elk verhaal heeft ook een mooie prent. Doordat de verhalen kort zijn opgebouwd, kun je ze altijd tussen de lessen door voorlezen of als fijne afsluiting. Want buiten de ‘moeilijkere’ onderwerpen staan er ook hele grappige verhalen in Meester Jaap. Ik zou dit boek aanraden vanaf groep vier tot groep zes ongeveer. De oudere kinderen zullen deze boeken ook leuk vinden om zelf te lezen, doordat het geen dik boek en maar korte verhaaltjes heeft, zal dit de stap kleiner maken om een boek te pakken.

Leuke weetjes
Ik denk dat veel van jullie dit wel al weten, maar Jacques Vriens is ook begonnen als meester. Later werd hij directeur en bleef hij een eigen klas houden. Ook had hij toen al een aantal boeken geschreven. Toen dit niet meer te combineren viel, heeft Jacques Vriens er voor gekozen om zich te richten op het schrijven. Naast Meester Jaap heeft Jacques Vriens natuurlijk nog veel meer bekende boeken geschreven zoals, achtste groepers huilen niet en groep zeven slaat terug. Daarnaast zijn er ook een aantal boeken van Jacques Vriens opnieuw verschenen in een dyslexie vriendelijke vorm.

Ik ben heel erg positief over Meester Jaap. Al ben ik natuurlijk wel licht bevooroordeeld door de fijne herinneringen aan de boeken. Des ondanks ben ik zeker van plan om deze boek tijdens mijn stages te gebruiken in de klas.

Ik ben benieuwd of jullie ook een boek hebben, waar jullie een fijne herinnering aan hebben?

Alle extra informatie en de foto zijn afkomstig van de website van Jacques Vriens.
<a href='http://Follow my blog with Bloglovin‘>Follow my blog with Bloglovin

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s