Lezen in het OV

Dit neem ik mezelf altijd voor, wanneer ik een langere tijd moet reizen. Ik neem dan ook standaard mijn E-reader mee, maar het lezen zelf komt er vaak toch niet van. Hierover ga ik meer vertellen. Ik ben heel erg benieuwd of andere mensen dit herkennen.

matthew-henry-14221-unsplash.jpg
by Matthew Henry from unsplash

Ik heb zelf geen rijbewijs dus alles wat ik buiten het dorp doe, moet ik met het openbaar vervoer doen. Vaak reis ik 45 minuten of langer. Als ik dan alleen ben neem ik mezelf altijd voor om deze tijd te besteden aan het lezen. De reden waarom ik dit dan toch niet doe is, dat ik het ontzettend ongemakkelijk vind om te lezen in het openbaar vervoer.

Bij andere mensen vind ik het heel normaal wanneer ik hen zie lezen in de bus, metro of trein, maar zelf heb ik altijd het idee dat mensen dit heel raar vinden als ik ga lezen in het openbaar vervoer. Een fysiek boek meenemen vind ik vaak te veel ruimte in beslag nemen en buiten dat ben ik dan ook bang dat het boek beschadigd. Daarom heb ik afgelopen januari een E-reader gekocht.

Buiten het idee dat iedereen me dan aan het aanstaren is, ben ik ergens ook bang dat ik zo erg in het verhaal zit dat ik bijvoorbeeld de halte voorbij rijd. Dit is me ook nooit gebeurd wanneer ik een serie aan het kijken of een podcast aan het luisteren was. Waarschijnlijk moet ik gewoon vaker proberen een boek te lezen en dan kom ik ook over deze ‘angst’ wel heen.

james-tarbotton-367-unsplash.jpg
Photo by James Tarbotton on Unsplash

Na een lange intensieve dag, kan ik ook moeilijk lezen of muziek/ podcast luisteren. Dit komt doordat ik na een lange heel veel indrukken heb opgedaan en dan vind ik het fijn om juist even rustig te zitten, dus niks te doen in het openbaar vervoer. Dit zullen heel veel mensen hebben, maar waarschijnlijk komt het mensen die hoogsensitief zijn nog iets bekender voor, hier zal ik binnenkort nog een blogpost overschrijven als jullie dat leuk vinden.

Het is voor mij wel de ideale oplossing om toch per dag een uurtje te kunnen lezen. Tijdens mijn stage periodes moest ik bijvoorbeeld een uur tot anderhalf uur reizen. Daar buiten had ik dan natuurlijk ook nog huiswerk en voorbereidingen op stage. Dan is heel handig om de nutteloze tijd, tijdens het reizen te gebruiken om te lezen. Zelf kon ik hier niet te rust voor vinden, door de vele indrukken.

Ik ga proberen om mezelf vaker er toe te zetten om te lezen in het openbaar vervoer. Hoe doen jullie dit? Nemen jullie standaard een boek mee of ook een E-reader? Of vinden jullie het net als mij soms best wel lastig om te lezen?

<a href="http://Follow my blog with Bloglovin“>Follow my blog with bloglovin

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s