Kobo plus

IMG_2152
Sinds een paar maanden heb ik een kobo plus abonnement. Vandaag wil ik mijn ervaring met jullie delen. Verder zal ik de voor- en nadelen bespreken en als laatste zal ik wat aanraders met jullie delen.

Wat is een Kobo plus abonnement?
Een Kobo plus abonnement sluit je af via Bol.com. Via Bol.com kun je tussen de boeken zoeken die je met Kobo plus kunt lezen. Je kunt in totaal 200.623 boeken lezen. Hiervan zijn er 21.222 boeken Nederlandstalig en 98.464 boeken Engelstalig. Genoeg keus dus. Via de app of site van Bol.com kun je selecteren, lezen via kobo plus. Hierna moet je de app van Kobo of je E-reader van Kobo vernieuwen en je boek staat klaar om te lezen.
Maandelijks betaal je €9,99.

IMG_2149
De verschillende talen + 3 boeken in het Fries.

Voordelen
Het assortiment wordt regelmatig vernieuwd.
Het Kobo plus abonnement bevat veel boeken van grote schrijvers, zoals Marissa Meyer.
Het Kobo plus abonnement bevat ook veel nieuwe boeken, zoals Hazelwoud en Everless.
Je hoeft maar één keer per maand over internet te beschikken, ideaal dus voor vakantie. Mits je genoeg boeken op je E-reader hebt gezet natuurlijk.
Ik heb gemerkt dat ik sneller iets van een (voor mij) onbekende schrijver lees. Ook heb ik sneller eerste delen van series geprobeerd.

Nadelen
Je kunt de boeken niet via een ander merk E-reader lezen.
Van veel series staat alleen het eerste deel bij Kobo plus. Vind ik erg jammer als ik in een verhaal zit en het volgende deel kun je er niet gelijk achteraan lezen.

Via de app en E-reader kun je ook statistieken bijhouden. Zo houdt deze de voortgang van het boek bij, ook per hoofdstuk. Hoeveel boeken je in de bibliotheek hebt staan en hoeveel je hier van gelezen hebt. Verder kan het ook bijhouden hoeveel je deelt, hier heb ik zelf nog geen ervaring mee. Verder houdt de app bij hoeveel leesuren je gemiddeld per boek maakt, hoeveel pagina’s je per uur leest, hoeveel pagina’s per keer en op welke tijdstippen je het meeste leest. Ik vind dit erg leuk om te zien, maar het is niet storend als je dit niet interessant vind.

Aanraders
Als laatste heb ik nog wat aanraders voor jullie;
♥ The lunar chronicles.
♥ Geek Girl
♥ Aan alle jongens van wie ik hield
♥ Everless
♥ Hazelwoud
♥ Harteloos
♥ Alter Ego

Verder houdt de app bij welke boeken je hebt gelezen en welke boeken daarop lijken. Je kunt ook gelijk het boek beoordelen. Ook kun je opzoeken welke boeken er veel door anderen gelezen worden.

Wat vinden jullie van lezen op een E-reader?

2 gedachten over “Kobo plus

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s