Reading Goals 1/2

We zijn inmiddels halverwege 2018 en dat vond ik een mooi moment om terug te kijken op het lezen van afgelopen maanden en alvast vooruit te blikken. Ook laat ik jullie weten of ik nog op schema ben met mijn reading challenges van goodreads. Mijn challenge zette ik dit jaar op 40 boeken.

thought-catalog-470985-unsplash.jpg
Photo by Thought Catalog on Unsplash

januari
In januari las ik 7 boeken, echt een record voor mij. Dit kwam onder andere doordat ik de gehele maand ziek thuis ben geweest. Dit begon letterlijk op 1 januari en stopte pas weer in de laatste week. Maar voor mijn reading challenge was dit zeker goed, want ik had er al 7 gelezen in een maand.
Favoriet; Koffie verkeers; Barista’s van Elsbeth Witt

Februari
In februari las ik 5 boeken. Onder andere las ik in een weekend de hele serie van aan alle jongens van wie ik hield van Jenny Han. Voor de andere 2 boeken nam ik iets langer de tijd dus. In februari ging ik weer steeds meer werken, vandaar ook dat het langer duurde en dat ik veel boeken in het weekend las.
Favoriet; Aan alle jongens van wie ik hield van Jenny Han

Maart
In maart las ik 4 boeken uit. Vanaf hier werd het dus steeds minder met lezen, of in ieder geval met het boeken aantal. Ik las hier onder andere de serie Barista’s uit van Elsbeth Witt. Ook las ik verder in The lunar chronicles van Marissa Meyer. In maart begon ik met lezen voor de eerste toelatingstoets, deze had ik in begin april.
Favoriet; Scarlet The lunar Chronicles van Marissa Meyer

April
In april las ik maar liefst 2 boeken uit. Ik las in april eindelijk De Boekendief van Markus Zusak uit. Hier was ik al in februari in begonnen en elke keer legde ik het boek weer weg. Uiteindelijk heb ik het boek echt binnen een paar dagen uitgelezen, nadat ik eenmaal had doorgezet met lezen, maar wat een ontzettend mooi verhaal. In april had ik de eerste toets, begon ik aan mijn tweede baan en moest ik weer leren voor de tweede en derde toelatingstoets.
Favoriet; De boekendief van Markus Zusak

Mei
In mei las ik maar 1 boek uit. Wederom weer een boek waar het even bij duurde voordat ik verder wilde lezen. Ik las in mei Anna & the French Kiss van Stephanie Perkins. In mei leerde ik ontzettend veel voor de toelatingstoetsen, die ik had in begin juni.

Juni
In juni werkte ik erg veel en de eerste week leerde ik ook erg veel om de laatste hoofdstukken nog te stampen. In juni las ik 3 boeken. Hier konden jullie afgelopen maandag een wrap up over lezen.
Favoriet; Oei, in deze maand kan ik echt niet kiezen.
Forever Geek, Geek Girl van Holly Smale
Het programma van Suzanne Young
Sophie met vleugels van Polly Williams

In totaal las ik in het eerste halfjaar 22 boeken. Dus ik ben inmiddels net over de helft van de reading challenge. Het gemiddeld aantal sterren dat ik dit halfjaar gaf was 4,3.
Het boek met de minst aantal sterren, kreeg van mij 3 sterren.
Ik gaf redelijk veel boeken 5 sterren en ik vind erg snel een boek voorspelbaar of cliche, maar dan nog kan ik erg genieten van het verhaal.

Voor het aankomende hafljaar wil ik graag proberen dagelijks minstens een kwartier te lezen. Ook wil ik proberen minstens 3 boeken per maand te lezen.

Hoeveel boeken lazen jullie afgelopen halfjaar?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s