Bookly

Zelf ben ik zo’n lezer, die het erg leuk vind om de leesstatistieken bij te houden. Hiermee kijk ik bijvoorbeeld hoe snel ik gemiddeld een boek uitlees, hoeveel pagina’s per minuut, hoe lang ik over een hoofdstuk doe enzovoorts. Op mijn E-reader houdt Kobo dit zelf al bij, hier heb ik al eerder een blogpost over geschreven. Bookly is hier een aparte app voor.

IMG_2943.jpg

Hoe werkt bookly?
Als je een nieuw boek aan bookly wilt toevoegen kun je voor verschillende opties kiezen. Je kunt het ISBN nummer scannen, op deze manier voegt de app zelf alle gegevens over het boek toe. Je kunt het boek ook opzoeken op internet. In dit geval moet je de titel van het boek en/of de auteur invullen en dan vult de app in de meeste gevallen ook alle gegevens in.
In sommige gevallen zal het voor komen dat het ISBN nummer niet herkent wordt en/of dat je het boek niet online kunt vinden. Dan kan je het boek handmatig toevoegen. Je maakt een foto van het boek, vult de titel, auteur en het aantal pagina’s in en als laatste kies je wat je bij wilt houden, het aantal gelezen pagina’s, het percentage (bijvoorbeeld makkelijk bij een E-reader). Ook kun je hier aan geven of je het boek al gelezen hebt en of je al in het boek gestart bent.
IMG_2934

Voor deze blogpost heb ik een foto gemaakt van een boek waarin ik wil starten en van een boek dat ik al gelezen heb. Bij het al gelezen boek zit helaas geen afbeelding.

Het nieuwe boek
Nadat ik het nieuwe boek heb toegevoegd, heb je uiteraard alles nog leeg.
IMG_2935

Het gelezen boek
Bij het gelezen boek, zijn alle cirkels inmiddels natuurlijk volledig gekleurd. Je zit hier hoelang je in totaal in het boek hebt gelezen. Je kunt ook terug vinden hoe vaak je hebt gelezen. Per keer lezen kun je zien hoeveel pagina’s je hebt gelezen en hoe lang je hebt gelezen. Zoals je bij mij op de foto kunt zien, was ik het de laatste keer vergeten te timen.
Hieronder vind je een grafiek, hier kun je vinden hoeveel pagina’s je per dag hebt gelezen.
Wat ik ook erg handig vind, is dat je in deze app je favoriete quotes en je gedachtes tijdens het lezen kunt bijhouden.
Daaronder vind je nog een informatiegrafiek, maar voor dit onderdeel moet je betalen. Als laatste kun je nog bijhouden of je het boek hebt geleend. Als je dit aanklikt, kun je naam van de persoon invullen.
Wanneer het boek uit is, kun je het sterren geven.

Extra opties
Naast je lees statistieken bijhouden, kun je ook doelen voor jezelf bijhouden. Ik had als doel ingevuld dat ik 15 uur wilde lezen in de komende 30 dagen. Je zou ook ene jaarlijks doel kun invullen, maar dit hoort ook bij de betaalde versie van de app.
Ik heb inmiddels via de app een reminder aan gezet, omdat ik er achter kwam dat ik alleen mijn fysieke boeken timende met de app.

Dan heb je een ‘kopje’ met stats, hierin vind je een grafiek met de het gelezen aantal pagina’s per maand of week of het de gelezen tijd per maand of week.
Ook hier heb je een uitbreiding in de betaalde app.

Ook heb je een kopje met achievements. Hierin staan wat standaard dingen die je kunt behalen.
IMG_2942

Minpunten
Wat ik jammer vind aan de app is dat je niet het moment kunt vinden wanneer je het meeste leest, het tijdstip bijvoorbeeld. Dit vind ik zelf namelijk erg leuk om te zien in de kobo app. Ik zag hierin ook echt dat ik per seizoen op een ander tijdstip las.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s