Recensie ~ Het is ingewikkeld

Titel: Het is ingewikkeld IMG_3806
Auteur: Kaat de Kock
Genre: Romantiek, Feelgood
Paperback, 288 pagina’s
Gepubliceerd op; 27 september 2018
Uitgeverij: Horizon
ISBN13: 9789492626974

Esther dumpte haar vriend omdat hij geen kinderen wilde en zijn ambities geen ruimte lieten voor haar carrière. Nu is het háár beurt om haar dromen na te jagen. Helaas blijken haar droomjob én haar droomman niet zomaar in haar schoot te vallen en zit ze vast in een saaie, uitzichtloze job en een piepklein flatje. Tot ze op een dag een aanbod krijgt dat ze niet kan weigeren. Vindt Esther op deze manier de liefde? En wat gebeurt er als ze per ongeluk met de foute man slaapt, wat weleens heel veel invloed zou kunnen hebben op haar carrière én haar leven?

Ik las dit en mijn aandacht was meteen getrokken. Ik begon in dit boek op vakantie en zodra ik thuis kwam was hij al uit. Dat is een goed teken.

Esther verbreekt haar relatie en is sinds lange tijd weer single. Ze krijgt schokkend nieuws en gaat als troost mee met haar vriendin, Lena, naar een feestje. Hier ontmoet ze de ideale man, denkt ze tot ze hem een andere vrouw ziet kussen.
Esther werkt op een callcenter, maar niets liever dan journaliste worden. Via het callcenter ontmoet ze een eenzame oudere vrouw, Marianne. Vanaf dat moment besluit ze Marianne vaker op te gaan zoeken.
Esther heeft de kans om haar droom te volgen, maar pakt dit wel goed uit voor haar carrière? en kan dit ook samen met een ideale man zoeken? Om daar achter te komen moet je het boek van Kaat de Kock lezen.

Het verhaal wordt vanuit Esther verteld. Je volgt haar keuzes en struggles in het leven van een twintiger. Je volgt Esther op haar werk in het callcenter, maar ook ontdekt zij nieuwe plekken in Amsterdam doordat Esther haar droom gaat volgen.

Er zijn in het boek verschillende, hele leuke maar ook minder leuke personages. Ik vond Esther, Lena, Sjoertje, Wout, Michiel en Marianne erg leuk. Zij hebben allemaal op hun eigen manier invloed op het leven van Esther. Ik vond de combinatie van de personages erg verassend. Esther en Lena zijn beste vriendinnen dit is natuurlijk heel herkenbaar. Maar Marianne de klant van Esther speelt ook een grote rol in het boek.

Esther heeft een duidelijke droom, maar om ook echt zover te komen, moet Ester keuzes maken die erg moeilijk zijn. Dit is denk voor vele twintigers erg herkenbaar. Door haar relatie te verbreken heeft zij de eerste stap gezet en vanaf het eerste moment leef je al mee met Esther.

Het plot is origineel, maar persoonlijk vond ik het niet erg verassend. Je wordt wel verschillende keren in het boek op een ander spoor gebracht. Uiteindelijk kun je wel voorspellen waar het boek naar toe gaat.

Ik vind het boek op een vlotte manier geschreven. Wel stonden er enkele uitspraken in waardoor ik merkte dat Kaat de Kock een Belgische auteur is. Dit vond ik persoonlijk niet storend, eerder een grappig verschil.

Ik vond het een erg leuk boek om te lezen. Je kunt goed meeleven met Esther. Ik kreeg op veel momenten een goed gevoel over de acties van Esther.

Het is ingewikkeld heb ik 4 sterren gegeven.img_2198

Als je enthousiast bent geworden van het boek kun je deze hier kopen. Je kunt het boek al ook lezen via Kobo Plus.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s