Recensie ~ Deadline


Titel: Deadline 
Auteur: Rachel Ward 
Genre: sciencefiction 
Hardcover 285 pagina’s 
Uitgeverij: Lemniscaat
ISBN13: 9789047702221

Jem, 15 jaar, heeft een gave. Zij kan namelijk in mensen hun ogen een getal zien, hun sterfdatum. Als ze Spider ontmoet , ziet ze dat hij nog maar een paar weken te leven heeft. Jem en Spider gaan samen een dag weg, waarbij ze onder anderen naar de Londen Eye gaan. Hier ziet Jem meerdere personen met hetzelfde getal. Ze beseft zich dat er iets gaat gebeuren en probeert samen met spider zo snel mogelijk weg te komen. De twee slaan hierna op de vlucht voor de politie. Samen maken ze op de vlucht verschillende spannende en mooie momenten mee.

De start van het verhaal speelt zich af in Londen. Tijdens hun vlucht komen Jem en Spider langs verschillende plaatsen. Uiteindelijk willen zij uitkomen bij een plek waar Spider mooie herinneringen aan heeft. Jem en Spider zijn twee typische pubers. Daarnaast hebben ze allebei geen makkelijk leventje gehad en hebben zij een heftig verhaal te vertellen. Langzamerhand kom je hier achter in het boek. Doordat je Jem en Spider steeds beter leert kennen, ga je anders tegen hun aankijken. Maar ook anders naar de mensen om hen heen.

De personages zijn heel realistisch. Hierdoor leefde ik op een aantal momenten ook echt met Jem mee.

Doordat je Jem en Spider beter leert begrijpen, ga je steeds meer met hen meeleven. 
Het plot vond ik niet heel erg verassend. Hoe dichter bij het kwam hoe voorspelbaarder het werd. Al heeft de schrijfster zeker wel geprobeerd om je op het verkeerde been te brengen. Door de verschillende reddingsacties van Jem. 
Het einde daarin tegen vond ik enorm verassend. Deadline is het eerste deel uit de trilogie numbers. Het einde heeft me enorm getrokken om verder te lezen. 
Ik vind het boek in een fijne schrijfstijl geschreven. Het is op een vlotte manier geschreven. Een goede mix tussen spanning, situatieomschrijvingen en liefde. 
In het begin was ik nog niet helemaal gepakt door dit boek. Het duurde ook erg lang voordat ik verder las. Maar na bladzijde 70 zat ik helemaal in het verhaal en las ik het boek in een paar dagen uit. 

Ik zou dit boek zeker aanrader. Wel moet je even doorzetten in de eerste 70 pagina’s maar daarna leest het boek heel makkelijk weg. Je wilt alleen maar weten of het Jem en Spider lukt en of Jem’s reddingsacties lukken. 

Ik geef dit boek 4 sterren. 

Je kunt Deadline hier kopen. 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s