Haul ~ Maart 2019

Deze boeken komen wederom weer van boekenkraam af. Dit maal vond ik het echt hele leuke boeken, die ik allemaal nog erg graag wilde lezen.

Warcross – Marie Lu
Achterflap
Stel je voor: een virtual reality-game die de hele wereld beheerst…
Voor de miljoenen spelers die elke dag inloggen is Warcross niet zomaar een virtual reality-game. Het is een hype, een lifestyle en een belangrijke bron van inkomsten voor spelers over de hele wereld. Dat geldt ook voor hacker Emika, die als premiejager illegale gokkers opspoort.
Als ze dringend geld nodig heeft, neemt Emika een groot risico door de internationale Warcross-kampioenschappen te hacken. Ongewild belandt ze midden in de game en ineens is ze wereldberoemd. Emika is ervan overtuigd dat ze gearresteerd zal worden, maar tot haar verbazing wordt ze benaderd door Hideo Tanaka, de steenrijke bedenker van het spel. Hij wil haar inhuren om een hacker te traceren die hele Warcross-imperium dreigt plat te leggen. Halsoverkop vertrekt Emika naar Tokyo, naar Hideo’s wereld van roem en rijkdom. Maar al snel raakt ze zelf verstrikt in een duister complot.

Overlevers – Chris Weitz
Achterflap
Zij zijn de overlevers van de mysterieuze ziekte. Nu leven ze in een wereld zonder internet, elektriciteit of andere hulpmiddelen. Voedsel wordt steeds schaarser, het risico op conflicten groter. De tieners hebben zich georganiseerd in stammen en elke stam is tot de tanden bewapend.
Jefferson is, een beetje tegen zijn wil, de leider van de Washington Square-stam. Donna, op wie hij in het geheim verliefd is, kent hij al van kleins af aan. Als ze een aanwijzing vinden over een mogelijk geneesmiddel voor de ziekte, gaan ze op een levensgevaarlijke road trip om de mensheid te redden.

The hate u give – Angie Thomas
Achterflap
Starr Carter woont in een armoedige zwarte buurt, maar gaat naar een dure witte school. De balans die Starr tussen deze werelden heeft gevonden, wordt overhoop gehaald wanneer Starr getuige is van de dood van haar jeugdvriend Khalil. Hij wordt neergeschoten door een politieagent terwijl hij zelf ongewapend is.
Starr is verdrietig en in de war, en moet haar weg zien te vinden in een wereld vol ongelijkheid en vooroordelen. Op school denken ze dat Khalil het er zelf naar heeft gemaakt, en noemen ze hem een crimineel en zelfs een drugsdealer. Haar buurtbewoners gaan ondertussen de straat op in protest tegen de politie, die geen onderzoek wil doen naar de schietpartij. Iedereen vraagt zich af: wat is er nu echt gebeurd? Starr is de enige die daar antwoord op kan geven. Maar de waarheid spreken is lastiger dan ooit, want wat Starr zegt, of juist niet zegt, kan haar leven in gevaar brengen.

In het diepe – Estelle Maskame
Achterflap
MacKenzie Rivers lijkt alles goed voor elkaar te hebben: ze heeft leuke vrienden, ze doet het goed op school en haar knappe ex probeert haar wanhopig terug te winnen. Maar toch ontbreekt er iets in haar leven in Windsor, Colorado. En dat zou weleens Jaden Hunter kunnen zijn. Lang, blond en atletisch – een jaar geleden viel Kenzie als een blok voor hem en zijn scheve glimlach.
Nu is alles anders. Een tragisch ongeluk heeft Jadens familie verwoest en ondanks haar gevoelens voor hem, weet Kenzie niet meer hoe ze met hem om moet gaan. Ze weet maar al te goed hoeveel impact een familietragedie kan hebben en ze kan het niet verdragen om dat nog een keer te doorstaan met Jaden. Daarom loopt ze van hem weg.

Tijdbom – Joelle Charbonneau
Achterflap
Diana, Frankie, Tad, Cas, Z en Rashid verschillen als dag en nacht. Maar deze verschillen doen er niets meer toe, nu ze na een bomexplosie opgesloten zitten in hun school.
Als ze er via de radio achter komen dat de aanslagpleger zich mogelijk nog steeds in het schoolgebouw bevindt, zien ze zich ondanks hun verschillen gedwongen samen te werken in een poging het er levend vanaf te brengen. Het fragiele bondgenootschap komt onder zware druk te staan en dreigt te verpulveren als de twijfel en het wantrouwen de overhand lijken te nemen.
Wie zegt dat één van hen niet de aanslagpleger zou kunnen zijn?

Allesbehalve Ok – Laura Steven
Achterflap
Izzy had nooit verwacht dat ze op haar achttiende het slachtoffer zou zijn van een internationaal seksschandaal. Maar als expliciete foto’s van haar met de zoon van een politicus online komen te staan, laten treiteraars niets van haar heel. Gewapend met een enorme bak nacho’s en haar beste vriendin Ajita als steun en toeverlaat probeert ze het van zich af te lachen. Maar als het dagelijkse slutshaming verergert, leert ze snel dat de wereld tienermeiden niet oké behandelt. Allesbehalve oké zelfs.
De wraak van Warmoesje – Pierre Bertrand


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s