Recensie ~ Allesbehalve Oké

Titel: Allesbehalve Oké
Auteur: Laura Steven
Paperback, 329 pagina’s
gepubliceerd in april 2018
Uitgeverij: Karakter, Young Adult
ISBN 978 90 452 1208 1

Samenvatting
Izzy O’Neill wordt het slachtoffer van een internationaal seksschandaal. Er komen expliciete foto’s online met de zoon van een bekende politicus. Niemand laat Izzy meer met rust. Samen met haar beste vriendin Ajita probeert ze alles van zich af te lachen. In deze periode leert Izzy haar vrienden echt kennen. Samen met haar echte vrienden komt Izzy er achter dat slutshaming allesbehalve oke is.

Personages
Mijn favoriete personage is Ajita. De beste vriendin van Izzy. Ook Ajita leer je goed kennen in het verhaal.
De meeste personages vond ik ontzettend leuk en herkenbaar. De verschillende types van een middelbare school.
Met een aantal personages bouw je echt een band op. Zoals Izzy en Ajita.

Het onderwerp vind ik erg belangrijk voor jonge meiden. Het speelt ook op middelbare scholen en daarom denk ik juist dat er meer boeken zouden moeten zijn met dit onderwerp.
De schrijfstijl vond ik persoonlijk niet heel prettig. Het is geschreven in de ik-vorm, via blogpost lees je het verhaal. Daarnaast vind ik het boek soms te geforceerd grappig. Hier moest ik vooral het eerste deel van het boek aan wennen.
Het verhaal wist me wel te pakken, maar ik denk dat het grappiger was geweest als het minder geforceerd was.
Het einde vond ik ontzettend leuk. Izzy en haar vrienden lossen het heel goed op.

Conclusie
Zoals ik al eerder noemde vind ik het een erg belangrijk onderwerp. Voor mij had het niet zo ‘geforceerd’ grappig hoeven zijn. Later in het boek kon ik dit wel meer loslaten. Ondanks de schrijfstijl wist het verhaal me echt te pakken en las ik het heel snel uit.
Ik geef dit boek 3,5 ster.

Je kunt Allesbehalve oké hier kopen.

Een gedachte over “Recensie ~ Allesbehalve Oké

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s