Recensie ~ Heerestraat & Rozenlaan

Titel: Heerestraat & Rozenlaan
Subtitel: Mijn rampzalige leven in twee huizen
Auteur: Carlie van Tongeren
Paperback, 375 pagina’s
gepubliceerd in juni 2018
Uitgeverij: Blossom Books
EAN 9789463491259

Samenvatting
Nina’s ouders zijn net gescheiden. Vanaf dat het boek begint heeft Nina elke zondagavond een huizenwissel. Zij moet dus heel snel wennen aan de nieuwe situatie in beide huizen. Bij haar vader krijgt Nina ineens een heel nieuw gezin. En haar moeder loopt continu rond in een pyjama. Eigenlijk had Nina het al druk genoeg met haar eigen leven: voetbal, eindexamen en haar vriendinnen.

Persoonlijk denk ik dat dit boek van Carlie van Tongeren heel erg herkenbaar is voor vele jongeren. Voor mij waren ook een aantal situaties ontzettend herkenbaar. Hierdoor kon ik ook goed meeleven met de personages. Maar ook als je geen vergelijkbare situatie kent, zijn de personages zo omschreven dat je nog mee kan leven.

Mijn favoriete personage is de stiefbroer Mark. Al vrij snel in het verhaal leer je Mark goed kennen en dit blijft ook groeien verder in het verhaal.
De personages zijn heel erg goed omschreven, waardoor zij herkenbaar worden. Denk dat de meeste mensen wel een afwezig persoon, headbangende puber, opstandige puber en lieve oma herkennen.

Het plot voelde ik wel aankomen, maar dat maakte het verhaal zeker niet minder leuk om te lezen. Het einde had ik niet helemaal verwacht, dit verraste mij echt.
De schrijfstijl vond ik erg prettig. Het leest ontzettend snel weg en makkelijk weg. De app gesprekken vond ik ook echt een toevoeging aan het boek, omdat het laat zien hoe veel mensen tegenwoordig met elkaar communiceren.
Ik leefde echt mee met verhaal. Met de families aan beide kanten van Nina, maar ook met Nina’s vriendengroep.

Ik raad dit boek absoluut aan. Het leest heerlijk weg en heeft ook nog eens een belangrijk thema. Dit boek gaf ik 5 sterren.

Het boek is hier te kopen. Tot juli is het boek tien euro


2 gedachten over “Recensie ~ Heerestraat & Rozenlaan

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s