Recensie ~ Tijdbom

Titel: Tijdbom
Auteur: Joelle Charbonneau
Paperback, 333 pagina’s
Gepubliceerd in december 2018
Karakter Uitgevers
ISBN 978 90 452 1701 7

Joelle Charbonneau is begonnen als operazangeres. Inmiddels heeft zij al verschillende bestsellers op haar naam staan, De test, De studie, Het examen en Nodig. Als Joelle Charbonneau niet schrijft is zij werkzaam als toneel- en stemcoach.

Diana, Frankie, Tad, Cas, Z en Rashid vershillen als dag en nacht. Maar deze verschillen doen er niets meer toe, nu ze na een bomexplosie opgesloten zitten in hun school.
Als ze er via de radio achter komen dat de aanslagpleger zich mogelijk nog steeds in het schoolgebouw bevindt, zien ze zich ondanks hun verschillen gedwongen samen te werken in een poging het er levend vanaf te brengen. Het fragiele bondgenootschap komt onder zware druk te staan en dreigt te verpulveren als de twijfel en het wantrouwen de overhand lijken te nemen.
Wie zegt dat één van hen niet de aanslagpleger zou kunnen zijn?

Alle personages hebben een reden om naar school te gaan. Hoe verder je in het boek komt, hoe meer je de personages leert kennen en begrijpen. Ook zul je steeds beter hun beweegredenen begrijpen om naar school te gaan op de dag van de aanslag.

Persoonlijk vond ik alle personages erg leuk en herkenbaar. Je leest vanuit alle personages waardoor je ook alle verschillende gedachtegangen leert kennen en misschien ook wel begrijpen.
Alle personages hebben hun eigen problemen. Zo komt er bijvoorbeeld racisme, vooroordelen, pesten en homoseksualiteit ter spraken.

De twee personages waar ik het meeste mee had in dit verhaal zijn Cas en Rashid. Dat wil absoluut niet zeggen dat ik de overige personages niet leuk vind.

Het plot vond ik erg goed gevonden en had ik dan ook zeker niet aan zien komen.
De schrijfstijl van Joelle Charbonneau vind ik erg prettig lezen. Ook vond ik het erg leuk om echt vanuit alle personages te lezen en niet alleen over de personages te lezen.
Het verhaal wist mij vanaf het begin al vast te houden. Doordat je vanuit alle personages leest, kijk je uit verschillende invalshoeken naar het verhaal. Waardoor ik misschien nog wel meer betrokkenheid voelde bij de personages.

Als je het fijn vind om vanuit verschillende perspectieven te lezen, is Tijdbom absoluut een goed boek voor jou. In Tijdbom speelt een actuele situatie met ook hedendaagse problemen. Daardoor kan iedereen zich wel in een personage vinden.

De quotes die in Tijdbom staan vond ik ook erg inspirerend. De quote die mij het meest bij bleef is deze, ‘Dingen veranderen niet, wij veranderen‘ Henry David Thoreau

Tijdbom vond ik echt een aanrader. Door de actualiteit in het boek ook een boek waar je over nadenkt tijdens het lezen en zeker ook daarna. Ik gaf Tijdbom 5 sterren.

Je kunt Tijdbom hier kopen.
Tijdbom is ook te lezen via Kobo Plus.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s