Recensie ~ Truth or Dance

Truth or Dance
Chinouk Thijssen
Hardcover, 285 pagina’s
Gepubliceerd op 21 september 2018
Clavis Uitgeverij
ISBN 13 9789044834116

@dejufleest

Chinouk Thijssen geeft op haar YouTubekanaal een kijkje in haar (auteurs) leven. Chinouk werkt ook als freelance corrector en heeft ook een eigen online cursus, Teksten corrigeren. Daarnaast kun je Chinouk Thijssen volgen via haar Instagram @chinoukthijssen en via haar website.

Truth or Dance gaat over een groepschat waar India, Lisa, Nikki en Zoë aan toegevoegd worden. Deze vier meiden zitten op het conservatorium en leven voor Ballet. De meiden denken dat de groepschat een vervolg is van hun schoolproject. Zijn ze echt bereid om alle opdrachten van Truth or Dance uit te voeren voor de hoofdrol? Willen de vriendinnen hier hun vriendschap en misschien wel hun toekomst voor op het spel zetten?

Truth or Dance is een eerste deel uit een trilogie.

Je leest vanuit het perspectief van India. Via India leer je ook de andere vriendinnen en klasgenoten kennen. Ik vond de verschillende klasgenoten erg leuk, om zo de interactie tussen de vriendinnen te ontdekken.
Bij verschillende personages ontdek je verassende acties, die ik persoonlijk niet had zien aankomen.
Het beste leer je India kennen, maar ook de vriendinnen leer je steeds beter kennen en zelfs verschillende andere personages. Ik vond de interactie tussen de vriendinnen erg leuk om te lezen. Maar ik vond ook de interactie tussen India en Raven erg interessant. Want niet alles is zoals het lijkt.

Er zit in dit eerste deel en goede opbouw van spanning. Dit belooft veel goeds voor het tweede en derde deel. In dit eerste deel zitten erg leuke, onverwachte wendingen in het verhaal.
De schrijfstijl van Chinouk vond ik ook erg fijn. Wat ik ook heel leuk gedaan vond, was aan het begin alle ballettermen in de vorm van aantekeningen. Nu was ik zelf wel bekend met de meeste termen, maar mocht je helemaal niks met ballet hebben, kon je het af en toe even terug zoeken.
Ik las het verhaal heel snel uit. Wat ik ergens een beetje jammer vond, een goed teken dus. Het verhaal wist mij zeker vast te houden. Tussen de gezellige vriendinnengesprekken zit een goede spanning verwerkt.
Het plot had ik ook niet zien aankomen. Je wordt er wel voor gewaarschuwd, maar ik dacht toch: ‘Dit kan niet echt’.

Truth or Dance is ontzettend leuk boek, maar ook een hele spannende thriller. Ook als je niks met ballet hebt, is het zeker een aanrader door de hoeveelheid spanning.

Ik gaf Truth or Dance 4 sterren.
Deel 2, Break a Leg komt vandaag, 31 mei 2019 uit.

Truth or Dance kun je hier kopen.

Een gedachte over “Recensie ~ Truth or Dance

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s