Recensie ~ Facade

Facade
Esther Verhoef
Paperback, 351 pagina’s
Gepubliceerd in maart 2019
Uitgeverij Prometeus
ISBN 978 90 446 4119 6
Facade kun je hier kopen.

Facade gaat over Iris van der Steen. Sinds twee jaar gescheiden en gaat voor het eerst zonder zoontje Levi op reis. Iris’ moeder woont namelijk in Portugal en zij gaat haar auto brengen. Tijdens deze reis hoopt Iris zichzelf terug te vinden. Gelukkig heeft Iris veel vrienden en een lieve vader die haar door het verhaal heen steunen, voor zo goed als zij dat kunnen.

@dejufleest

In dit verhaal lees je voornamelijk uit Iris’ perspectief. Door haar ogen leer je haar ouders, vrienden, zoon en ex-man kennen. Alle personages hadden voor mij een goede rol in het boek en kwamen ook vaker terug. Voornamelijk Iris zelf, haar vader en zoon vond ik erg leuk. Thomas vond ik ook een erge leuke rol in het boek, al had ik ook eerst bedenkingen bij hem. Maar de andere personages waren ook zeker erg waardevol voor het verhaal.

Je leest niet enkel uit Iris’ perspectief, maar ook vanuit iemand anders. Tijdens deze stukken bouwt de spanning zeker verder op. Maar leer je de persoon in kwestie ook beter kennen. Het motief bleef voor mij echter vrij onbekend.

Dit was de eerste keer dat ik een boek van Esther Verhoef las en ik ben fan. Verhoef weet de spanning echt als geen ander op te bouwen en vast te houden. En dan nog zitten er echt schrikmomenten in het verhaal. Tijdens het verhaal ging ik ook echt meedenken, hoe het af zou lopen. Maar ik durf te zeggen dat weinig mensen dit einde zouden voorspellen.

De schrijfstijl van Verhoef vond ik prettig. Je leest dus vanuit twee verschillende perspectieven, maar dit was duidelijk aangegeven, het tweede personages wordt namelijk cursief gelezen, en een toevoeging voor het verhaal. Verder zijn het korte hoofdstukken, wat ik heel fijn lezen vind.

Ik vond de spanning naar het plot erg goed gedaan, maar de spanning bleef nog goed vasthouden naar het einde toe. Het plot was voor mij absoluut een verassing. Op het einde had ik gehoopt, maar niet meer verwacht.

Facade van Esther Verhoef gaf ik vijf sterren. Ik ben ontzettend enthousiast over dit boek. Maar wil natuurlijk niks verklappen, waardoor ik minimale voorbeelden geef. Als je van thrillers houdt, is Facade echt een aanrader.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s