Recensie ~ Volg Me

Volg Me
Was ik maar overal behalve hier
Sophie Jansen
Paperback, 191 pagina’s
gepubliceerd op 3 juni 2019
Karakter Uitgevers
ISBN 978-90-452-1724-6

In Volg Me lees je over wat er zich allemaal afspeelt op een middelbare school. Het gaat over Marlou en Mick. Beide worstelen zij met grote problemen. Ook wordt er op deze middelbare school een blog bijgehouden, waarop alle roddels gepresenteerd worden, maar wie deze blogger is weet niemand.

@dejufleest

Marlou is een typisch 16-jarig meisje en maakt zich buiten haar huiswerk nergens druk om. Totdat Marlou ineens allemaal vreemde blikken en opmerkingen naar zich toe krijgt.
Mick is ook een typische puber. Gek op feestjes, voetbal, vrienden en meisjes. Maar onder alle stoere praatjes bij zijn vrienden zit ook een hele lieve jongen met grote zorgen.

Wat ik heel goed vond aan dit boek is het realistisch beeld van een middelbare school. Je krijgt in Volg Me echt een goed beeld in de jongensgroep en hun gedachtes, maar dit krijg je ook van Marlou en haar vriendinnen. Doordat je vanuit twee personages leest, bouw je met deze twee personages een band op. Bij Marlou en Mick kom je alle leuke momenten tegen, maar ook het verdriet dat zij voelen.

Volg Me is erg vlot geschreven en leest daardoor ook heel lekker weg. Wat ik ook erg leuk vond in het boek is dat er aan het begin van een nieuw hoofdstuk één woord wordt uitgelegd. Een voorbeeld hiervan: Verzoenen: ‘Vrede sluiten’, uit hoofdstuk één. Dit vond ik een leuke toevoeging.
Het verhaal wist mij zeker te pakken. Op verschillende momenten heb ik met tranen in mijn ogen gelezen.
Het is een mooi einde. Het einde sluit dit verhaal goed af, maar laat ook ruimte over voor een vervolg.

Sophie Jansen is een jonge docente Nederlands. Aan haar schrijfstijl is goed te merken dat zij zich bevindt middenin de doelgroep, waardoor het extra realistisch en levendig wordt. Zij heeft de invloed van sociale media gemerkt en zien veranderen en dit goed verwoordt in haar boek.

Over dit boek ben ik erg enthousiast. Het is een mooi verhaal, naar mijn mening, herkenbaar voor alle middelbare schoolleerlingen en ouder. Doordat dit helaas ook in het echte leven gebeurd, lijkt mij dit zeker een geschikt boek voor de middelbare school. Ik denk dat er over de onderwerpen uit het boek grote vooroordelen zijn, waardoor extra aandacht voor deze thema’s heel belangrijk is.

Ik heb Volg Me van Sophie Jansen 5 sterren gegeven. Dit boek raad ik absoluut aan, aan iedereen vanaf 12/ 13 jaar.

Ik heb dit boek mogen ontvangen van de uitgeverij, waar ik Karakter Uitgevers voor wil bedanken.

2 gedachten over “Recensie ~ Volg Me

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s