Recensie ~ Break a Leg

Break a Leg
Truth or Dance 2
Chinouk Thijssen
hardcover, 269 pagina’s
gepubliceerd op 28 mei 2019
Clavis, Young Adult
ISBN 978-9044836219

Break a Leg is het tweede deel uit de Truth or Dance trilogie. Dit jaar start India samen met haar vriendinnen Lisa en Zoë op het hbo. Zij hopen dat alles dit jaar anders wordt, maar ook nu worden zij nog lastig gevallen.
Er verandert dit jaar wel veel voor India. Zo heeft zij besloten om samen met haar vriendinnen samen te gaan wonen. Zij wonen met zijn vieren: India, Lisa, Zoë en Nikki. Maar gaat dat wel goed als één van de vier een andere opleiding moet doen. Ook ontmoet India vele nieuwe mensen, maar kan zij deze mensen wel vertrouwen.

De personages vond ik net als in deel één heel leuk en realistisch. Bij de vier vriendinnen voel je het samenhorigheidsgevoel, ondanks de spanningen die ook voelbaar zijn onderling.
Er worden ook een aantal nieuwe personages toegevoegd. Met de meeste heb je in het eerste deel wel al kort kennisgemaakt, zoals Levi, een jongen die India wel interessant vind. Maar ook India’s ouders en zus komen weer terug in dit deel.

In Break a Leg weet Chinouk Thijssen de spanning goed op te bouwen tot het slotdeel. In dit deel zit een stuk meer spanning en onverwachte momenten dan in het eerste deel. Wat er weer voor zorgt dat je dit boek niet meer weg kan leggen.

Ik keek heel erg uit naar Break a Leg. Het onderwerp, ballet, gemengd met de spanningen spreekt mij enorm aan. Als je Truth or Dance nog niet hebt gelezen, raad ik je absoluut aan om daarin te beginnen. Ook als je niks met de danswereld hebt, dit wordt heel goed uitgelegd in het verhaal. Als je Truth or Dance wel al hebt gelezen, maar Break a Leg nog niet, wat ik me niet voor kan stellen, maar dan is het absoluut tijd om verder te lezen. Ik gaf Break a Leg 5 sterren.

In oktober komt het derde deel uit, Dance or Die. Ik kan niet wachten om er achter te komen wie er achter zit en of ik het misschien goed heb geraden. Ik ben benieuwd wie jullie verdenken.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s