Recensie ~ Dit is hoe het ging

Dit is hoe het ging
Astrid Boonstoppel
Paperback, 211 pagina’s
Gepubliceerd op 14 februari 2019
Blossom Books
ISBN13 9789463491556

In Dit is hoe het ging lees je mee met Cato. Cato heeft alles wat zij zich kan wensen: Leuke ouders, een zusje, leuk bijbaantje en populaire vriendinnen. Dit is namelijk ook wel eens anders geweest voor Cato. Op haar vorige school voelde Cato zich heel erg eenzaam. Maar nu voelt zij zich helemaal thuis bij haar nieuwe vriendinnen. Ook heeft Cato een vriend, die zij online heeft leren kennen. Maar hoe reageren Cato en haar vriend als alles opnieuw lijkt te gebeuren.

@dejufleest

Je leert in Dit is hoe het ging veel verschillende personages kennen. De hoofdpersoon is Cato. Zij ontdekt haar nieuwe ik op haar nieuwe school, waar misschien niet iedereen even blij mee is.
De nieuwe vriendinnen zijn compleet het beeld van een populair meidengroepje in mijn hoofd. Waar iedereen dan ook hard voor blijft werken om daar bij te horen.
Als laatste Cato’s vriend, Adrian. Bij hem had ik telkens een vervelend gevoel. Dat kwam al bij het punt dat zij hem online had ontmoet. Maar ook verder in het verhaal bleef ik hem niet prettig vinden.

De schrijfstijl van Astrid boonstoppel is erg fijn. Het zijn korte hoofdstukken waarin veel beschreven wordt, maar ook weet zij de goede punten weg te laten tot latere momenten in het boek, waardoor de spanning en de vraagtekens blijven.

Het einde vond ik verrassend. Je ziet einde aankomen, maar de manier waarop alles uiteindelijk samenkomt blijft een groot raadsel tot het einde.
Het verhaal wist mij dan ook zeker te pakken en beet te houden, waardoor ik verder wilde blijven lezen. Voor mij past dit boek absoluut in het genre thriller. Cato laat je niet meer los.

Ik vond Dit is hoe het ging een spannend, verrassend en origineel boek. Als je van thrillers houdt, raad ik je zeker aan om dit is hoe het ging te lezen. Ik gaf dit boek 4/5 sterren.

Een gedachte over “Recensie ~ Dit is hoe het ging

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s