Verknocht ~ Lisette Jonkman

Verknocht
Lisette Jonkman
Paperback, 444 pagina’s
Gepubliceerd in april 2019
Luitingh-Sijthoff
ISBN 978 90 245 8272 3

In Verknocht het derde deel uit de Verkikkerd serie is Lucy weer terug.
Lucy is een studente in een huis vol met nerds. Gaandeweg heeft zij haar plek tussen de Nerds ontdekt. Naast haar study heeft Lucy ook een blog over make-up en daarnaast heeft zij een visagie cursus gevolgd. Voor Lucy pakte deze cursus erg positief uit en zo begint Verknocht in Toscane waar Lucy de visagie mag doen voor een film. Al snel wordt Lucy de persoonlijke visagist van de aantrekkelijkste acteur van Nederland.
Thuis heeft Lucy Olivier maar in hun relatie lijkt het niet helemaal goed te gaan. Lucy kan zich daar geen zorgen om maken wat zij is druk als ceremoniemeester en maakt zich zorgen om haar beste vriendin. Weet Lucy nog wel waar het echt om draait.

@Dejufleest

Wat Lisette Jonkman heel goed weet te doen in haar boeken is een realistisch beeld schetsen. De meeste mensen kunnen wel een beeld oproepen van een (vies) studentenhuis, met eigenlijk iets te kleine kamers. Door haar schrijfstijl die niet beschrijvend is maar wel ‘aanwijzingen’ geeft voor een duidelijk beeld. Het beeld wat ik bijvoorbeeld bij de keuken heb gekregen is een vieze, kleine keuken met een eettafel erin. Daarnaast staat het aanrecht helemaal vol met vieze vaat. Lisette Jonkman heeft dit beeld niet letterlijk beschreven, waardoor bij iedereen de keuken er weer net iets anders uit zal zien.

Ook weet zij hele leuke en realistische personages neer te zetten. In de hele serie voelde je een vriend of vriendin van Lucy, gelukkig niet een vriendin in het studentenhuis. Wat mij persoonlijk ook erg aanspreekt in deze serie is de leeftijd van de personages. Deze liggen dicht bij mijn eigen leeftijd (21). Maar ik denk ook zeker dat als je jonger of juist ouder bent dit een heerlijke serie blijft.

Naast dat deze serie heerlijk weg leest, weet Lisette Jonkman ook heftige onderwerpen in het verhaal te verwerken. Ik zal de onderwerpen verder niet toelichten i.v.m. spoilers als je nog niks gelezen hebt uit de Verkikkerd serie. Ondanks de heftige onderwerpen weet je ook dat het een feelgood roman is en uiteindelijk misschien niet alles goed zal komen, maar je wel een goed gevoel over houdt.
Tijdens het lezen wordt je in verschillende emoties meegenomen, zo heb ik ook een aantal keer met tranen in mijn ogen gezeten, frustratie gevoeld (over keuzes van Lucy) en natuurlijk een heel blij gevoel gehad.

Mocht je nog niks van Lisette Jonkman hebben gelezen of twijfelen om aan de verkikkerd serie te beginnen, raad ik je dat absoluut aan. In al haar boeken weet Lisette de humor weer terug te brengen in het verhaal en daar is Verknocht geen uitzondering op.

Verknocht gaf ik 5 sterren, want ik heb weer genoten van het boek. Het ging dan ook veel te snel uit en ik hoop stiekem op een vervolg deel voor Lucy en Olivier.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s