Caraval ~ Stephanie Garber

Caraval
Stephanie Garber
Hardcover, 395 pagina’s
Gepubliceerd in oktober 2018
Eerder verschenen als: Het zwarte hart
Uitgeverij: Luitingh Sijthoff
ISBN 978 90 210 2270 3

Scarlett wil al jaren deelnemen aan Caraval. Zij schrijft dan ook al jaren brieven voor haar zusje, Donatella, aan Meester Caraval. Wanneer Scarlett zich heeft verloofd besluit zij haar laatste brief te schrijven en tot haar verbazig krijgt zij antwoord terug van Meester Caraval. Na lang twijfelen en de nodige acties van Tella is Scarlett op Caraval. Eenmaal daar aangekomen is niets meer wat het lijkt. Scarlett strijd net zoals vele mensen om haar zusje, Tella terug te vinden. Of is dat misschien ook niet wat het lijkt.

@Dejufleest

In Caraval is Scarlett de hoofdpersoon. Sommige gedragingen van Scarlett vond ik apart, maar deze acties zijn nodig voor het verhaal.
Verder komen er ontzettend veel andere personages voor. Ondanks de vele personages, voegen zij allemaal iets toe aan het verhaal. De personages die meerdere keren terugkomen, herken je ook gelijk door de goede beschrijvingen van Stephanie Garber.

In Caraval gebeuren ontzettend veel onverwachte dingen. Als lezer ben je net zo verward, geschokt en gespannen als Scarlett. Er zitten meerdere grote plottwist in die ik persoonlijk niet aan zag komen.
Wat ik ook erg leuk vond aan het verhaal is dat Scarlett alle emoties ziet in kleuren, dit vond ik een leuke toevoeging aan hoe emoties worden ervaren door anderen.

De eerste drie hoofdstukken spraken mij persoonlijk niet aan. Misschien kwam dit door de andere wereld die ik had verwacht of niet het juiste moment voor mij op dit boek op te pakken. Een week later pakte ik Caraval opnieuw op en werd ik in het verhaal gezogen.
Scarlett belandden in een compleet andere wereld dan de eerste drie hoofdstukken en deze wereld is mysterisch en verwarrend.

Zoals ik hierboven al beschreef werd ik na hoofdstuk drie in het verhaal gezogen en wilde het niet meer wegleggen. Ik gaf Caraval uiteindelijk 5 sterren. Ik kan niet wachten om in deel twee te beginnen.

2 gedachten over “Caraval ~ Stephanie Garber

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s