Clownsnacht – Daniëlle Bakhuis

Clownsnacht
Daniëlle Bakhuis
Jeugdhorror
Hardcover, 131 pagina’s
Gepubliceerd op 14 oktober 2019
Uitgeverij Van Goor
ISBN13 978 9000 3703 82

Fara gaat een avondje oppassen bij de familie Zuiderduin. Het is een groot, luxe huis. Wanneer Fara binnenstapt krijgt ze de eerste schrik al. Suzie en Marnix luisteren goed en gaan braaf naar bed. Maar toch heeft Fara een naar gevoel in het huis. Wanneer het licht uitvalt en Fara gekke dingen ziet en hoort slaat de angst toe.

Het is natuurlijk een ontzettend herkenbare situatie. Een jong tienermeisje gaat een avondje oppassen op twee kinderen. Doordat het zo herkenbaar is voor vele zullen de meeste Fara’s angsten ook begrijpen.
Door de herkenbare situatie leef je echt met Fara mee.
De kinderen, Suzie en Marnix vond ik ook ontzettend leuk. Hun karakters voegen echt een extra spanning toe aan het verhaal.

Het plot kun je wel aan zien komen, maar desondanks blijft het ontzettend spannend. Het einde had ik echter niet aan zien komen en dit veroorzaakte dan ook echt een schrikreactie.

De schrijfstijl van Daniëlle Bakhuis vind ik erg pakkend. Wat mij erg aansprak in het verhaal waren de referenties naar de verschillende Urban legends. Maar ook de referenties naar horrorfilms. Hiermee bedoel ik de gedachtes die elke kijker heeft: ‘Loop niet naar het geluid toe’, het hoofdpersonages loopt op het geluid af. Deze beschrijvingen staan ook in Clownsnacht.
Je merkt wel aan de manier van schrijven dat het boek voor een jongere doelgroep bedoeld is. Des ondanks vond ik het boek erg spannend en vermakelijk.

Persoonlijk ben ik erg positief over Clownsnacht. Ondanks dat het boek voor een jongere doelgroep is geschreven, heeft het mij de stuipen op het lijf gejaagd. Wat ik ook erg leuk vond waren de brief vooraf, in het boek, van Daniëlle Bakhuis en het tot slot stukje. Dit geeft aan dat er veel zorg en tijd in het boek zijn gestoken.
Ik raad dit boek zeker aan als je zin hebt in een heel spannend verhaal.

Een gedachte over “Clownsnacht – Daniëlle Bakhuis

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s