De Genadigen – Margaret Owen

De Genadigen
Margaret Owen
Hardcover, 400 pagina’s
Gepubliceerd in juli 2019
Blossom Books

In De Genadigen lees je mee met Fie. Fie leeft via het kastenstelsel. Zij is een kraai. De kraaien leven volgens de regel dat zij altijd voor hun eigen mensen moeten zorgen. Kraaien zijn de laagste kaste van het land. Ze hebben bijna geen rechten in het land. Wel wordt er verwacht dat de kraaien hun plicht vervullen. Hun plicht is het ophalen en uit hun lijden verlossen van de pestslachtoffers. Als de groep van Fie en haar vader worden uitgeroepen voor de kroonprins, hopen zij voor de rest van hun leven uitbetaald te worden.
Dit loopt echter anders dan verwacht. De dood van de kroonprins en zijn lijfwacht blijkt in scène te zijn gezet.
Fie besluit een deal te sluiten met de kroonprins. Zij beschermt hem tegen de koningin en de kroonprins beschermt de kraaien als hij eenmaal regeert. Maar omdat voor elkaar te krijgen, moeten de kraaien een ontzettend zware tocht afleggen.

Je leest dus voornamelijk met Fie mee. Fie moet een paar ontzettende moeilijke keuzes maken. Als lezer kun je je goed verplaatsen in Fie en waarom deze keuzes zo moeilijk zijn.
Naast Fie spelen ook de andere kraaien een grote rol in het verhaal. Bij deze groep zijn verschillende achtergronden. Wanneer je deze verhalen kent, wordt het een nog hechtere groep.
Naast de kraaien komt de kroonprins natuurlijk ook aan bod in het verhaal. De kroonprins vond ik overkomen als een onsympathieke jongen. Wel verandert hij naarmate je verder komt in het verhaal. Naast de kroonprins heb je ook nog zijn lijfwacht. Hij heeft ten opzichte van de kroonprins juist alles over voor de personen om hem heen.

Het verhaal is opgedeeld in drie delen. Voor mijn gevoel is het eerste deel heel erg inleidend voor de rest van het boek. Je moet een nieuwe wereld leren kennen en in deze wereld hoort ook nog een kastenstelsel. Het kosten mij dan ook enige moeite om door het eerste deel heen te komen. Aan het einde hiervan wist het verhaal mij wel te pakken.
Aan het eind van elk deel bouwde de auteur spanning op, waardoor je door wil lezen in het volgende deel.

Het kostten enige moeite om in het verhaal te komen. Maar toen ik er eenmaal inzat vond ik het een ontzettend vermakelijk boek. Zeker het derde deel vond ik erg verrassend en had ik niet aan zien komen.
Op De Genadigen komt een vervolg. Dit vervolg wil ik absoluut lezen. Er zijn nog ontzettend veel mogelijkheden om dit verhaal te vervolgen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s