Inkt – Alice Broadway

Inkt
De waarheid onder je huid
Alice Broadway
Paperback, 260
Gepubliceerd in februari 2017
Young & Awesome
Vertaald door Ans van der Graaff
ISBN 978 90 258 7292 2
Inkt is het eerste deel uit The Skin Books serie.

In Inkt lees je mee met Leora. Leora leeft in een wereld waar niemand geheimen heeft. Alle ervaringen, mijlpalen en misstappen worden op je huid getatoeëerd. Als snel blijkt dat Leora de tatoeages kan lezen. Zij voelt de verhalen en emoties achter de tatoeages. Toch blijkt het dat Leora niet alles over iedereen weet. Haar vader blijkt niet te zijn wie ze dacht. Doordat Leora haar familie opnieuw leert kennen, staat haar hele leven op losse schroeven.

Leora wordt beschreven als een ontzettende krachtige jonge vrouw. Wanneer blijkt dat Leora haar vader niet was wie ze dacht, staat haar leven op zijn kop. Samen met vriendin, Verity, komt Leora achter allerlei geheimen.
Er komen verschillende personages voor in het boek.
De band met Leora’s moeder vond ik erg mooi beschreven. Later in het boek kom je achter de reden van hun band.
Alle leerlingen krijgen een eigen ‘leermeester’ zo ook Leora. Zij werd beschreven als een ontzettend wijze vrouw. Leora kan hier ontzettend veel steun uithalen.

De personages vond ik echt ontzettend goed opgebouwd. Zoals ik al hierboven beschreef, komen de ouders van Leora naar boven, een beste vriendin, een wijze vrouw. Maar daarnaast komen er natuurlijk ook personages in Inkt voor waarmee Leora een minder goede band heeft. Door de omschrijvingen om de personages heen bouw je een band op met de verschillende personages.

Het plot vond ik ontzettend sterk. Ik had dit ook absoluut niet aanzien komen, maar genoot er enorm van.

Ook het einde was erg sterk naar mijn mening. De twee volgende delen zijn al uit. Maar je zou ook na dit deel kunnen stoppen. Wanneer je het prettig vind om zelf een verder te fantaseren hoe het verder zou verlopen. Voor een eerste deel wordt het heel mooi afgesloten.

De schrijfstijl was erg prettig. Zoals al eerder beschreven vond ik de personages erg goed uitgewerkt, heel realistisch met sterke karakters.
Het idee vond ik ook ontzettend leuk. Alles wat je meemaakt in je leven wordt getatoeëerd. Zo begin je dus al met je naam, je stamboom en later je beroep.
Wel moet je in het begin wennen aan de wereld, de regels en de verschillende karakters.

Heb je zin in een leuk boek voor een knusse avond denk dan zeker eens aan Inkt.

Heb jij Inkt al gelezen?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s