Veel liefs – Beth O’Leary

Veel Liefs
Ze wonen samen, maar hebben nog nooit ontmoet
Beth O’Leary
Paperback, 366 pagina’s
gepubliceerd in augustus 2019
Uitgeverij de Fontein
Vertaald door Mechteld Jansen
ISBN 978 90 261 4592 6

@dejufleest

In Veel Liefs lees je mee met Tiffy. Tiffy is 27 en onverwachts vrijgezel. Tiffy is op zoek naar een betaalbare flat, wat nogal een opgave blijkt te zijn.
Ook lees je mee met Leon. Leon is ook 27. Hij draait nachtdiensten als verpleger, maar hij heeft geld nodig voor de advocaat van zijn broer.
De oplossing voor beide problemen is om het huis van Leon tijdelijk te delen. Tiffy maakt ’s avonds en ’s nachts gebruik van het huis en Leon maakt overdag gebruik van het huis.
Ze komen elkaar nooit tegen. Hierdoor communiceren ze met elkaar door geeltjes achter te laten. Door de hoeveelheid geeltjes leren ze elkaar steeds beter kennen. Naarmate de tijd vordert leren Leon en Tiffy ook de mensen om hen heen op een andere manier kennen.

De personages uit het boek vond ik heerlijk. Het is wellicht een gekke situatie om een huis te delen met een onbekende. De mensen om Leon en Tiffy vinden hier dan ook wat van.
De personages zijn heel realistisch en herkenbaar voor de meeste. Een gekke vriendin, een enge ex, een vervelende baas en bemoeizuchtige vrienden.

Mijn favoriete personages zijn Richie en Gerty. Beide zijn ze compleet anders, maar beide vond ik ook erg interessant.

Het plot zie je wel aankomen. Wat ik zelf nooit zo erg vind bij een feelgood verhaal. Wel zitten er nog wat kleine verrassinkjes aan het einde van het verhaal.

De schrijfstijl van O’Leary leest prettig. Wat ik erg leuk vond, is dat je ook alle geeltjes mee leest. De geeltjes worden cursief weergeven. Doordat je de geeltjes mee kunt lezen, leer je beide personages beter kennen.

Veel liefs is een heerlijk feelgood verhaal. Er zitten heel veel schattige momenten in het boek. Na het lezen van Veel Liefs hield ik een heel blij gevoel over.

Heb jij Veel Liefs al gelezen? Zo, ja wie was jouw favoriete personages?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s