Zes maanden zonder – Charlotte De Monchy

Zes maanden zonder
Charlotte de Monchy
Paperback, 317 pagina’s
gepubliceerd in 2014
Boekerij
ISBN 978 90 225 8410 1

Robin woont op haar achtentwingste nog bij haar zus in. Ze slaapt uit verveling met haar baas en verder kijkt ze The Killing op haar werk. Robin vindt dat het tijd is voor een verandering. Met haar zus sluit ze een weddenschap, een half jaar zonder alcohol te drinken en met niemand naar bed.
Robin vertrekt daarom zonder aarzelen naar een gehucht in Ierland. Echter heeft Robin bij de eerste ontmoeting met haar baas al ruzie. De baan is niet helemaal wat Robin had verwacht. Toch blijft ze.

De personages zijn heel herkenbaar en realistisch geschetst. Het is een heerlijke Roman. Waarbij je echt een band opbouwt met de personages. Je leest vanuit Robins personage. Maar haar zus, nieuwe vrienden en werkgever leer je ook goed kennen.

Het verhaal is wel redelijk voorspelbaar. Persoonlijk vind ik dat nooit zo erg bij een roman. Het einde vond ik echt erg leuk. Daar keek ik het hele boek al naar uit.

De schrijftstijl van Charlotte de Monchy vond ik erg fijn lezen. Dit was het eerste boek dat ik van haar las, maar het smaakt zeker naar meer. Haar andere boeken staan nu ook zeker op mijn to be read list.

Ik heb ontzettend genoten van Zes maanden zonder. Ik gaf dit boek vier sterren. Heb je zin een roman, denk dan zeker eens aan de boeken van Charlotte de Monchy.

Heb jij wel eens een boek gelezen van Charlotte de Monchy. Zo, ja? Welk boek was dat en zou je dat boek ook aanraden?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s