Het schaduwjaar – Kim Liggett

Het schaduwjaar
Niemand praat erover. Dat is verboden.
Kim Liggett

Paperback, 395 pagina’s
gepubliceerd op 19 september’19
Best of Ya Books
Vertaald door Merel Leene
ISBN13 978 90 003 697 68

Alle meisjes die op het punt staan om vrouw te worden, worden voor een jaar weggestuurd. In dat jaar, het genadejaar, moeten de meisjes hun magie kwijtraken. Als zij hun magie kwijt zijn geraakt, mogen zij pas weer terugkomen in het district. De waarheid achter het schaduwjaar ligt verscholen, zullen de meisjes er dit jaar achter komen.

In het schaduwjaar lees je vanuit Tierneys’ personage. Tierney is een sterke, krachtige jonge vrouw. Het enige probleem zij voelt helemaal geen magie. Toch is dat haar hele leven voorgehouden, in het genadejaar moet zij van haar magie afkomen.

De overige personages zijn allemaal verschillende karakters. Dit veroorzaakt wat spanningen onderling, wat natuurlijk heel realistisch is.
Een aantal personages weten je uiteindelijk echt positief te verassen.
Niet met alle personages kon je een band opbouwen, maar door hoe het is beschreven, leef je zeker mee met alle meisjes.

Naarmate je verder komt in het verhaal ga je de mensen om Tierney heen, uit het district, steeds meer waarderen. Ook kom je achter afschuwelijke geheimen.

Het plot zag ik wel en niet aankomen. In het begin verwacht je het en naarmate je verder leest, ga je er vanuit dat dit niet gebeurt. Het einde liet mij met heel veel vragen achter.

Het verhaal is verdeeld in korte hoofdstukken, wat ik zelf altijd heel prettig vind lezen. Ik moest aan het begin wel wennen aan de schrijfstijl, maar slechts na enkele hoofdstukken had het verhaal mij al compleet te pakken.

Na het lezen bleef ik nog steeds wel met enkele vragen over. Sowieso heb ik een heel groot vraagteken wat betreft het einde. Wel vond ik het intrigerend verhaal. Ik gaf het schaduwjaar uiteindelijk vier sterren.

Heb jij Het Schaduwjaar al gelezen? Zo, ja? Wat denk jij van het einde?

Een gedachte over “Het schaduwjaar – Kim Liggett

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s