To Be Read – December’19

10 Blind Dates – Ashley Elston
Met een gebroken hart vlucht Sophie naar het huis van haar grootouders, om samen met de rest van haar uitbundige familie de feestdagen te overleven. Haar oma bedenkt een (niet zo) briljant plan om Griffin te vergeten: de komende tien dagen zal ieder familielid een blind date voor Sophie organiseren. Dat klinkt helemaal niet ongemakkelijk…

Dit boek lijkt me erg grappig en perfect voor in de decembermaand. Ik hoop dat ook de recensie nog in december online zal komen.

Winter in het kattencafé – Melissa Daley
Het stadje Stourton-on-the-Hill, in de groene heuvels van de Cotswolds, heeft zijn eerste kattencafé. Hier woontpoes Molly samen met haar kittens in een waar kattenparadijs, terwijl eigenaresse Debbie de gasten haar huisgemaakte delicatessen serveert. Maar zelfs in deze idyllische omstandigheden loopt niet alles volgens plan.

Dit is het tweede boek over Molly. Het eerste deel vond ik heel leuk, om vanuit een kat te lezen en te denken. Daarom kijk ik ook weer uit naar wat er nu met Debbie en Molly gaat gebeuren en hoe zij dit met zijn tweetjes op gaan lossen. Ik hoop hier in december nog een recensie van online te plaatsen.

Christmas Shopaholic – Sophie Kinsella
Becky Bloomwood is dol op kerst. Het gaat altijd hetzelfde: haar ouders verzorgen het diner en de buren komen langs in vreselijke kerststruien. Maar dit jaar lijkt alles anders: Becky’s ouders verhuizen en vragen Becky het diner te organiseren. Wat kan er nou misgaan?

In de boeken over Becky gebeurt er altijd van alles. Dit is het nieuwste boek en dit maal over de kerst. Wat zal er allemaal gebeuren? Ik heb tot nu toe alle boeken in de shopaholic-serie gelezen en ben ook weer erg benieuwd naar deze. Ik ga proberen om hier in december nog een recensie van online te plaatsen.

The christmas café – Amanda Prowse
A widow at fifty-three, Bea knows she must accept that she will be alone forever. She buries her grief in hard work, and soon the deli she runs in Surry Hills has a reputation for the best carrot cake in Sydney.

Ook heb ik me voorgenomen om vaker een Engelstalig boek te lezen. Dit lijkt mij een goed boek om mijn voornemen mee te beginnen.

Escape boek – Ivan Tapia
Lia heeft een bijzonder talent: ze kan in het hoofd van anderen ‘inbreken’, precies daar waar iedereen zijn geheimen en herinneringen bewaart. Lia is voorzichtig met andermans geheimen, maar zijn andere dat ook? Ze krijgt een uitnodiging van een geheim broederschap. Ze vragen haar om zich te bewijzen. Maar zijn ze wel te vertrouwen?

Dit is een jeugdboek. Na elk hoofdstuk moet je zelf een raadsel oplossen om het volgende hoofdstuk te kunnen vinden in het boek. Ik heb mezelf voor genomen om minstens iedere maand een De Juf Leest Voor online te plaatsen, vandaar dat er vanaf nu ook elke maand een jeugdboek op mijn tbr zal staan.

Vrouwe Middernacht – Cassandra Clare
Vijf jaar na de gebeurtenissen in Stad van Hemelse Vlammen is Emma Carstairs niet langer een rouwend meisje, maar een jonge vrouw met maar één doel: ontdekken wie haar ouders heeft vermoord. Met haar parabatai, Julian Blacktorn, patrouilleert ze door de straten van Los Angeles waar ze samen een demonisch complot onderzoeken. Dit is Emma’s kans om wraak te nemen en antwoorden te vinden. Wie heeft haar ouders vermoord?

In dit boek ben ik al vanaf augustus bezig. Als ik aan het lezen ben, zit ik wel echt in het verhaal. Maar heb ik het weggelegd, trekt het me totaal niet om het boek weer op te pakken. Ik wil proberen dit boek nog voor 2020 uit te lezen.

Room Servicé – Maren Stoffels
Het is bijna zover
De datum die ik nooit meer zal vergeten
Het is de dag waarop ze haar hebben vermoord.
En het wordt de dag waarop ik één van hen zal vermoorden.

Hoe spannend klinkt dit. Dit boek staat al sinds dat hij uit is gekomen, een paar maandjes geleden, in mijn kast. Ik ben zo benieuwd naar dit boek. Hier boven was een klein deel van de flaptekst te lezen.

Als de nacht eindigt – Laure Diane
Lya Marlow heeft nog nooit de zon gezien. Sinds een verwoestende zonnevlam de helft van de bevolking wegvaagde, gaat niemand overdag nog naar buiten. Gevangen in haar eigen huis kijkt ze toe hoe haar sterke vader langzaam wegkwijnt door een ongeneeslijke ziekte, terwijl haar moeder druk bezig is met het plannen van de toekomst van haar enige dochter. Lya voelt dat ze moét ontsnappen, al is het maar voor één dag …

Het debuut van Laura Diane is, als ik dit schrijf, één dag te koop. Ik had het geluk dat ik een aantal maanden geleden al een stukje mocht lezen van ADNE. Ik was vanaf dat moment heel nieuwsgierig hoe het verder zou gaan. Dit boek wil ik dus zeker snel gaan lezen. Aankomende dinsdag komt er ook een leuke blogpost over Laura Diane online.

Day Dreamer – Luna van Roosen
Lora’s aankomst stond niet in de sterren geschreven. Het stond ook niet in theebladeren, of in een van de boeken in de bibliotheek. Maar toch staat ze op een nacht aan de kasteelpoort met haar hond Henry die haar daarheen heeft geleid. Het kasteel herbergt een geheim dat iedereen in zijn grip houdt. Ook bij Lora begint het muiltje al snel te knellen.

Over dit boek heb ik al erg veel positieve verhalen gehoord. In maart komt het tweede deel al uit, Night Thinker. Voordat deel twee uitkomt wil ik graag deel één lezen. Want ik houd van sprookjeshertellingen.

Een gedachte over “To Be Read – December’19

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s