Room Service – Maren Stoffels

Room Service
Maren Stoffels
Paperback, 171 pagina’s
Gepubliceerd in september 2019
Uitgeverij Leopold
ISBN 978 90 258 7748 4

Vier vrienden vieren een verjaardag in een luxe hotel. Al snel blijkt dat ze niet alles van elkaar weten en het weekend niet verloopt zoals gepland. De vrienden ontvangen geheime berichten. De boodschapper wil wraak. Wraak voor wat er een jaar geleden is gebeurd, maar wat is er toen eigenlijk gebeurd?

Room Service gaat over vier vrienden, Linne, Fender, Kate en Lucas. Je leest het boek vanuit Linne en Fender en vanuit de boodschapper. De vier vrienden zijn typische tieners, erg realistisch. Hierdoor kun je je ook goed verplaatsen in Linne en/ of Fender.
Ook kun je zeker een band opbouwen met de personages. De personages nemen je ook mee in hun gedachten en angsten.

Het plot van dit verhaal had ik totaal niet aan zien komen, maar maakt het boek heel sterk. Het plot was voor mij wel echt een schokmomentje.
De laatste scene wordt precies op het goede moment gestopt. Je kunt zelf vervolg scenes invullen.

Wat ik erg leuk vind aan de manier van schrijven is dat je vanuit meerdere standpunten leest. Je leest zoals eerder benoemd met Fender, Linne en de boodschapper mee. Je leest op een aantal momenten ook echt dubbele zinnen en acties, maar doordat het vanuit een ander personage verteld word, beleef je het anders.

Roomservice is voor mij zeker een aanrader. Dit komt onder andere door het plot. Ook hielp het voor mij dat je vanuit meerdere personages leest. Tot halverwege het boek was ik er erg bewust van dat ik niet helemaal de doelgroep meer ben, ik ben 21. Maar richting het plot zat ik compleet in het verhaal.

Een gedachte over “Room Service – Maren Stoffels

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s