Winter in het kattencafé – Melissa Daley

Winter in het kattencafé
Zouden wonderen echt bestaan?
Melissa Daley
Paperback, 254 pagina’s
Gepubliceerd op 5 november 2019
AW Bruna
Vertaald door Els van Son
ISBN 978 94 005 1171 2

Poes Molly is terug samen met haar kittens.
Debbies zus, Linda, klopt aan bij het café en vanaf dat moment loopt alles mis. Linda komt niet alleen, maar samen met hondje Beau. De katten zijn flink van slag door de komst van Linda en Beau. Ook Debbie en Sophie zijn van slag door de komst van Linda.
Er loopt van alles mis. Het bestaan van Molly en Molly’s loopt gevaar door een rivaal. Dan verdwijnt er ook nog één van de kittens. Het is maar de vraag of de feestdagen wel echt een feest zullen worden voor iedereen.

Het hoofdpersonage in dit boek is Molly. Molly is een poes en moeder van vijf kittens. Molly is echt een typische bezorgde moeder en wil het liefst haar kittens om haar heen hebben.
De kittens en de vader hebben ook allemaal een eigen karakter wat erg leuk is om te zien.
Dan zijn Debbie, Sophie en John natuurlijk ook weer terug in dit tweede deel. Debbie is de eigenaresse van het kattencafé en het baasje van Molly. Debbie loopt in dit deel net zoals Molly tegen verschillende problemen aan.
Je bouwt met alle personages een band op. Ook met de katten. Het verhaal is zo geschreven dat je mee kunt kijken vanuit moederpoes Molly.

Het is niet alleen een cozy verhaal. In dit tweede deel zit net als het eerste deel echt een boodschap. Molly loopt tegen verschillende moeder problemen aan. Hoe laat je bijvoorbeeld de kittens los. Ook komt Molly erachter dat ze soms te snel een oordeel klaar heeft.
Ook zit er in dit deel erg veel verdriet. Op een aantal momenten in het boek zat ik met tranen in mijn ogen. Het is ontzettend knap van Daley hoe zij de emoties van een kat zo echt laat aanvoelen.

Het plot had ik niet zien aankomen. Hier zit voor Molly een belangrijke les in. Het einde had ik echter wel verwacht. Ook hier zit een les in voor Molly. Ondanks de vele emoties tijdens het lezen, heb je aan het einde wel een cozy gevoel.

De schrijfstijl van Daley vind ik erg prettig. Zij weet het verhaal vanuit een kat zo pakkend te omschrijven. Ook de emoties van de overige personages, de mensen, komen duidelijk naar voren.
Wel had ik bij enkele zinnen het gevoel dat dit niet lekker liep. Hierdoor bleef ik soms haken met lezen.

Dit boek raad ik zeker aan. Het is een heel fijn boek om in de winter te lezen. Ik gaf dit boek uiteindelijk vier sterren. Wel raad ik aan om eerst Molly en het kattencafé te lezen.

Een gedachte over “Winter in het kattencafé – Melissa Daley

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s