To Be Read – Januari 2020

2019 is bijna voorbij en ik heb een mooi leesjaar gehad. Een terugblik op afgelopen jaar komt binnenkort. Ook zal ik binnenkort mijn leesdoelen en challenges voor 2020 delen. Vandaag heb ik een tbr gemaakt voor januari om het net zo’n mooi leesjaar te laten worden.

Winter – Marissa Meyer
Prinses Winter is geliefd bij de bevolking van Luna vanwege haar zachtaardige en vriendelijke karakter en er wordt gefluisterd dat ze ondanks de littekens op haar gezicht nog mooier is dan haar stiefmoeder, koningin Levana.
Lukt het Cinder, Scarlet, Cress en Winter om koningin Levana te verslaan en zullen ze nog lang en gelukkig leven? The Lunar Chronicles komen tot een spectaculair einde in het laatste deel van deze sprookjesachtige serie.

De andere delen las ik al in 2017, 2018 en begin 2019. Dit deel heb ik al heel lang uitgesteld omdat ik niet wil dat deze serie eindigt. Toch ben ik ook heel erg benieuwd en ben ik van plan om dit in januari echt te gaan lezen.

Sal – Mick Kitson
Sal plande hun vlucht naar de Schotse wildernis bijna een jaar voordat ze vertrokken.
Ze pikte een landkaart uit de schoolbibliotheek en kocht de rest van de spullen online, met gestolen creditcards.
Sal weet van alles. Hoe ze een schuilplaats kan bouwen en vuur kan maken.
En hoe ze haar zus Peppa moet beschermen.

Dit boek mocht ik een tijdje geleden ontvangen van uitgeverij Cossee. De omschrijving spreekt mij erg aan en dit lijkt me ontzettend mooi verhaal.

Day Dreamer – Luna van Roosen
Lora’s aankomst stond niet in de sterren geschreven. Het stond ook niet in theebladeren, of in een van de boeken in de bibliotheek. Maar toch staat ze op een nacht aan de kasteelpoort met haar hond Henry die haar daarheen heeft geleid. Het kasteel herbergt een geheim dat iedereen in zijn grip houdt. Ook bij Lora begint het muiltje al snel te knellen.

De schoonmoeder – Sally Hepworth
Vanaf het moment dat Lucy haar schoonmoeder Diana ontmoet, weet ze dat het nooit echt zal klikken. Als voorvechtster van vrouwenrechten geniet Diana veel aanzien en ze is zeer beleefd en keurig. Maar ze is ook heel afstandelijk, en absoluut niet de schoonmoeder op wie Lucy had gehoopt. Andersom lijkt Diana zich ook een andere schoondochter te hebben voorgesteld.
Tien jaar na hun eerste ontmoeting wordt Diana dood aangetroffen.

De schoonmoeder kreeg ik voor kerst en ik kan niet wachten om hem te gaan lezen.

Wink, Poppy en Midnight – April Genevieve Tucholke
Wink is het mysterieuze buurmeisje met het wilde, rode haar en een gezicht vol sproeten. Poppy is de beeldschone, manipulatieve blonde pestkop. Midnight is de lieve, onzekere jongen die tussen hen gevangen zit. Twee meisjes, Eén jongen. Eén zomer. Eén vreselijke avond.

Dit boek kreeg ik in de gevulde tas van Blossom Books. In december schoonde ik mijn tbr-jar weer eens op. Hieruit trok ik dit boek.

Ik Zie Jou – Clare Mackintosh
Wanneer Zoë Walker, tijdens een treinrit naar haar werk, tot haar verbijstering een foto van zichzelf in de krant ziet in de rubriek met seksadvertenties, ze is vastbesloten uit te zoeken hoe die foto daar terecht is gekomen.
Ze heeft geen andere aanwijzingen dan de korrelige foto, een website en een telefoonnummer. Haar familieleden wuiven het weg als iemand die misschien veel op haar lijkt. Maar dan verschijnt er een foto van een andere vrouw, een vrouw die net als Zoë elke dag die trein neemt.

Dit boek ligt al een tijdje in mijn kast. Nu heb ik weer een nieuwe tbr-jar gemaakt en daaruit trok ik dit boek.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s