Leesdoelen 2020

Voor 2020 heb ik voor het eerst een aantal leesdoelen opgesteld. Eerder hield ik alleen het aantal boeken bij en dit jaar ben ik van plan om ook andere doelen bij te houden.

Een boek per week
Mijn eerste doel is toch het aantal. Ik hoop dit jaar 52 boeken te lezen. Of het ook echt elke week één boek gaat zijn, denk ik niet. Maar uiteindelijk hoop ik 52 boeken gelezen te hebben.

Engelstalige boeken
Mijn tweede doel is om niet alleen mijn Nederlandse woordenschat uit te breiden maar ook mijn Engelstalige woordenschat te vergroten. Daarom hoop ik dit jaar 12 Engelstalige boeken te lezen.
In het Engels lees ik een stuk langzamer, waardoor ik uiteindelijk vaak toch een Nederlandstalig boek pak en deze tussendoor lees.

Wereldklassiekers
Mijn derde doel is om meer wereldklassiekers te lezen. Dat is niet heel moeilijk, want die heb ik tot nu toe helemaal niet gelezen, buiten de leeslijst in de examenklas. Tot nu toe heb ik de drie klassieker van Blossom Books in de kast en hier wil ik mee beginnen om deze te lezen.
In mijn reading journal heb ik ook een lijstje gemaakt met welke klassiekers ik wil lezen. Hier staan onder andere op: Frankenstein, Dracula, The Strange case of Dr. Jekyll and Mr. Hyde, Anna Karina, Les Miserables en Romeo and Juliet.
Hebben jullie aanraders qua klassiekers?

Series uitlezen
Ik lees veel eerste delen van series, trilogieën of tweeluiken. Maar vaak lees ik een serie niet uit. Daarvoor dit doel om minstens drie series uit te lezen. Ik heb nog niet besloten welke series dit dan zouden moeten worden.

Oneindige leesstapel
Net zoals vele boekenliefhebbers heb ik veel meer boeken in mijn kast dan dat ik daadwerkelijk heb gelezen. Op dit moment heb ik 89 ongelezen boeken in mijn kast staan. Vandaar het doel om dit aantal terug te brengen naar 20 ongelezen boeken. Nu zijn dit natuurlijk meer boeken dan mijn leesdoel. Maar het word ook wel weer eens tijd dat ik goed door de boeken heen ga en beslis of ik het echt wel wil lezen.

Wat zijn jouw doelen voor 2020?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s