Als de nacht eindigt – Laura Diane

Als de nacht eindigt
Laura Diane
Hardcover, 217 pagina’s
gepubliceerd in november 2019
Clavis Young Adult
ISBN 978 9044837117

Lya leeft in de nacht. Overdag woont zij in de kelder. ’s Nachts gaat Lya naar school en probeert zij een normaal tienerleven te hebben.
Lya kan overdag niet naar buiten omdat de zon haar zal verbranden.
Toch besluit Lya op een nacht op avontuur te gaan en weg te lopen. Voordat zij dit doet gaat ze langs haar vriendinnen. Ondanks de twijfels besluiten zij toch met Lya mee te gaan. Halverwege de nacht komen zij onverwachts iets tegen. Dat zet hun wereld op zijn kop.

In als de nacht eindigt lees je mee net Lya. Zij wil graag een dag ontsnappen aan het leven dat zij gedwongen moet leiden. Lya is avontuurlijk meisje met een eigen wil, maar toch weet zij heel goed wat haar altijd verteld is. De zon is gevaarlijk.
Lya ontsnapt niet alleen. Dit doet zij samen met twee vriendinnen, Gwen en Carli. Wanneer zij met zijn drieën iets tegenkomen, staat hun wereld op zijn kop.

Het plot zie je absoluut niet aankomen en toch heb je hier onbewust wel op gewacht. En het einde. Wat doe je ons aan Laura. Ik denk dat ik net als vele direct verder wil in het tweede deel.

Laura Diane schrijft op een hele prettige manier. Het boek wist mij vanaf het allereerste moment te pakken.Voordat het boek uitkwam, mocht ik het eerste hoofdstuk al eens lezen. Vanaf dat moment kon ik echt niet wachten met verder lezen, en dat duurde echt nog heel lang. Het eerste hoofdstuk wist mij te raken en heb ik dan ook tot tweemaal toe met vochtige ogen gelezen.

Als de nacht eindigt is voor mij een favoriet van 2019. Ik zou dan ook iedereen aanraden om dit boek te proberen en je te laten verassen. Wel moet ik je waarschuwen dat je na het lezen van dit boek waarschijnlijk door wilt in het tweede en laatste deel. Maar voor dit deel zul je nog even geduld moeten hebben.

Van Clavis ontving ik een leesexemplaar. Waar ik de uitgeverij voor wil bedanken. Dit heeft echter geen invloed op mijn mening.

Een gedachte over “Als de nacht eindigt – Laura Diane

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s