Wat als dit het is – Albertalli & Silvera

Wat als dit het is
Becky Albertalli & Adam Silvera
Paperback, 336 pagina’s
gepubliceerd in oktober 2018
Blossom Books
Vertaald door Margot Reesink

Arthur is alleen voor de zomer in New York. Hij hoopt overvallen te worden door een adembenemende romance. De vraag is alleen wanneer zou dat gebeuren.
Ben woont al zijn hele leven in New York. Zijn relatie is net verbroken en tot overmaat van ramp moet hij ook nog zijn zomer doorbrengen op de zomerschool.
Wanneer Arthur en Ben elkaar ontmoeten, lijkt er vonk te zijn. Het is New York dus er kan van alles gebeuren.

Arthur is een echte musicalfan en is samen met zijn ouders in New York. Hij heeft een zomerbaantje op het advocatenkantoor van zijn moeder en buiten twee collega’s heeft hij nog niemand ontmoet in New York. Totdat hij Ben tegenkomt in het postkantoor.
Ben woont al zijn hele leven in New York en vind Arthur dan ook een typische toerist. Hij zit helemaal niet wachten op een nieuwe liefde.

Het is een fijne contemporary en het plot is dan ook redelijk voorspelbaar. Wel zitten er toch wat onverwachte twisten bij. Het einde weet je ook. Daar wordt je tijdens het lezen samen met de personages op voorbereid. En toch blijf je denken: ‘Dit kan het toch niet echt zijn?’.

Becky Albertalli en Adam Silvera hebben beide een personage bedacht. Beide schrijfstijlen vind je terug in het boek. Becky Albertalli kun je onder andere kennen van Love, Simon. Adam Silvera kun je onder andere kennen van Op het einde gaan ze allebei dood. Hij staat er dan ook bekend om dat hij je hart breekt.

Ondanks dat ik tijdens het lezen absoluut niet naar het einde toe wilde, vond ik dit een erg leuk boek. Dit boek raad ik zeker aan. Een verhaal met veel schattige en awkward momentjes

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s