Blind Getrouwd – Laura van Dyck

Blind Getrouwd
Laura van Dyck
Paperback, 307 pagina’s
Gepubliceerd in november’19
Uitgeverij Lannoo

Mei is net gedumpt en op haar werk vind ze ook geen rust. Maar dan vind ze een pak met orakelkaarten, die zij een keer heeft gekregen. Ze belandt van de ene situatie in de andere, tot ze het wel moet geloven, het is geen toeval meer.
De kaart van de liefde stuurt haar een heel bijzonder huwelijksbureau. Aangemoedigd door haar beste vriendin maakt Mei zich klaar voor haar bruiloft. Zal dit goed komen met een man die zij nog niet kent, de kaarten zullen het weten.

Mei is een heerlijke romanticus. Ze geeft gitaarles aan kinderen en vind Jane Austen geweldig. Mei vind het erg spannend om zich in te schrijven bij het huwelijksbureau.
Lucas een avontuurlijke man met een passie voor fotografie. Hij gelooft niet in het huwelijksbureau, maar besluit om toch mee te doen na een deal met zijn zus.
Astra is de beste vriendin van Mei en heeft haar eigen chocolade winkel.

De vriendschap tussen Mei en Astra en Astra Robrecht vond ik erg leuk om te lezen. Je komt door de vriendschap ook wat stukjes van de geschiedenis tussen de drie te weten.

Beide (schoon)families vond ik ook erg leuk. Niet alle personages zijn even prettig. Maar kennen we niet allemaal horrorverhalen over schoonsfamilies.

De kaarten zoals vermeld in de samenvatting staan centraal in het boek. Mei weet telkens wel een vraagstelling te bedenken om een kaart te trekken. Ook weet zij voor alle kaarten wel een verklaring te bedenken. Wat ik een erg leuk detail vind, zijn de omschrijvingen van de kaarten. Deze staan bovenaan bij het hoofdstuk waar de kaarten in voorkomen.

Het plot bij de hoofdpersonen voel je wel redelijk aankomen, maar wat er bij de andere personages zal je des te meer verrassen.

De schrijfstijl van Laura van Dyck vond ik erg fijn om te lezen. Wel moest ik in het begin erg wennen aan de wisseling tussen Mei, Lucas en Astra maar verder in het boek kon ik wat beter schakelen hier tussen. Ook lees je af en toe mee met psycholoog Lisa, wat ik erg leuke toevoeging vond.

Voor mij is Blind Getrouwd een heerlijke feelgood. Heb je nog niks romantisch te lezen en heb je daar wel zin in zo rond valentijn, dan kan je hier Blind Getrouwd bestellen.

Van Uitgeverij Lannoo ontving ik een exemplaar. Waar ik de uitgeverij voor wil bedanken. Dit heeft echter geen invloed op mijn mening.

2 gedachten over “Blind Getrouwd – Laura van Dyck

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s