Night Thinker – Luna van Roosen

Lora zit al een tijdje in het kasteel. Ze stuit op steeds meer geheimen in het kasteel. Zo vraagt ze zich af waar de rest van de familie is. Wanneer Lora beetje bij beetje de familiegeheimen ontrafelt, blijkt ook voor haar niet alles veilig te zijn. Komt Lora achter de geheimen en kan zij ook helpen bij een oplossing of is de tijd daar te kort voor?

De personages kennen we natuurlijk uit het eerste deel, Day Dreamer. Doordat Lora niet alle familiegeheimen weet, zijn voor de lezer soms ook de relaties tussen de verschillende personages erg lastig. Hierdoor word je net als Lora erg nieuwsgierig naar de geheimen en waardoor een aantal relaties lastig liggen.

Lora is ondanks haar nieuwsgierigheid ook erg onzeker over zichzelf. Dit zal voor de doelgroep van Night Thinker erg herkenbaar zijn.
Met een aantal personages bouw je absoluut een band op. Je leeft heel erg mee met Lora, maar ook met Bobby en zijn zusjes.

Het plot en het einde had ik beide absoluut niet zien aankomen. Beide waren voor mij een positieve verassing in het verhaal. Waar ik dan ook enorm van genoten heb. Zeker richting het einde het einde kon ik niet meer stoppen met lezen. Net als Lora wil je weten wat het geheim is en of Lora dit kan oplossen, kan zij de vloek verbreken.

De schrijfstijl van Luna van Roosen leest ontzettend fijn. Vanaf het begin wordt er een constante spanning opgebouwd. Aan het begin ga je niet direct verder in het verhaal, maar wordt het einde van deel één, Day Dreamer, nog op een spannende manier kort herhaald. Hierdoor zit je direct weer in het verhaal. Wat ik ook een pluspunt vind aan het verhaal is dat er ook ontzettend veel humor in de dialogen zit.

Mocht je de informatie over Luna van Roosen goed hebben gelezen, dan kom je erachter dat er hele veel van Luna zelf in het personage Lora zit. Wat ik toch wel een erg leuk detail vind.

Mocht je Day Dreamer nog niet hebben gelezen, maar houd je wel van sprookjesachtige avonturen, dan is Day Dreamer absoluut een aanrader. Want sprookjes zijn er voor jong en oud. Persoonlijk vond ik dit tweede deel nog beter dan het eerste deel. Dus heb je Day Dreamer wel al gelezen, Dan moet je absoluut ook Night Thinker oppakken.

Daarnaast wil ik ook nog even kwijt dat de details in het boek echt ontzettend mooi zijn. Bij elk hoofdstuk lijk je een stukje van het kasteel of de tuin te kunnen zien. Ook zitten er een aantal hele mooie illustraties in het boek.

Night Thinker
Luna van Roosen
Hardcover, 247 pagina’s
Gepubliceerd op 28 februari’20
Uitgeverij Hamley Books
ISBN 978-94-6396-711-2
NUR 280/285

Van Uitgeverij Hamley Books ontving ik een leesexemplaar. Waar ik de uitgeverij voor wil bedanken. Dit heeft echter geen invloed op mijn mening.

2 gedachten over “Night Thinker – Luna van Roosen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s