Het Dorp – Belinda Aebi

Eline strandt met autopech langs een dorpje. Wanneer Eline op zoek gaat naar hulp stuit zij al snel op vreemde dingen. Ook merkt Eline al snel dat zij eigenlijk niet zo welkom is in Koolbeke.
Uiteindelijk vindt Eline onderdak bij Sylvia. Eline loopt al snel tegen verschillende geheimen van Koolbeke aan. Wanneer Eline op onderzoek uitgaat in het dorp, komt zij erachter dat er een groep mensen woont met een uitzonderlijke, erfelijke aandoening. Dit prikkelt natuurlijk de nieuwsgierigheid van Eline als jonge journaliste.
Als er een lichaam van een jonge, zwangere vrouw wordt gevonden, laat dit dorp Eline niet meer los.

In Het Dorp lees je niet alleen vanuit Eline’s personage. Naast Eline lees je vanuit, Hugo en Lea. Dit wordt in het boek aangegeven met de verschillende delen.
Eline is een jonge journalist en werkt hard aan een artikel om zo haar gedroomde baan te bemachtigen. Eline is nieuwsgierig aangelegd, wat natuurlijk erg handig is als je werkt als journalist.
Door de vreemde gebeurtenissen in Koolbeke en de vele geheimen kom je als lezer net zoals Eline steeds dieper in het verleden te zitten. Doordat Eline op onderzoek uitgaat, kom je ook terecht bij de andere personages.
Dan komen we aan bij Hugo. Hugo is de CEO van een farmaceutisch bedrijf. Deze functie is niet het enige wat Hugo bezighoudt.
En als laatste lees je mee vanuit Lea, Lea is de vrouw van Hugo. Ook in dit huishouden zijn een aantal grote geheimen bewaard.
De personages zijn erg verassend door de verschillende gebeurtenissen/ geheimen die aan het licht komen. Hierdoor kijk je met een hele andere blik naar de personages.

De verschillende delen in het boek en dus ook de verschillende personages lijken heel naast elkaar te lopen, maar aan het einde van het boek komt dit allemaal samen.
Doordat je uit verschillende personages leest, voel je bepaalde twist wel licht aankomen. Dit maakte voor mij het verrassingseffect niet minder.

Het einde had ik echter helemaal niet aan zien komen. In het vierde deel van het boek neem je een kijkje in de toekomst van verschillende voorbijkomende personages. In dit vierde deel komt alles dan ook heel mooi samen.

De manier van schrijven vond ik prettig. Belinda Aebi is een Vlaamse auteur. Hierdoor moest ik soms een zin wel eens teruglezen, dit komt door een andere zinsopbouw, maar verder was dit absoluut niet storend tijdens het lezen. Ook moest ik enkele woorden even opzoeken, maar hier leer ik als lezer alleen maar van.

Over Het Dorp ben ik erg positief. Aan het begin moet je wellicht wennen aan het dorp waar Eline terecht komt, de ouderwetse kijk, dat vond ik juist leuk dat het verhaal zich niet volledig afspeelt in een wereld zoals wij die kennen. Houd je van spanning dan is Het Dorp zeker de moeite waard om eens op te pakken.

Het Dorp
Belinda Aebi
Paperback, 374 pagina’s
Gepubliceerd in februari’20
Uitgeverij Hamley Books
ISBN 978-94-6396-702-0
NUR 330/ 332

Van Uitgeverij Hamley Books ontving ik een leesexemplaar. Waar ik de uitgeverij voor wil bedanken. Dit heeft echter geen invloed op mijn mening.

2 gedachten over “Het Dorp – Belinda Aebi

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s