Toxine – Rani de Vadder

Khala heeft een bijzonder talent. Alle mensen met talenten worden offers genoemd. Deze offers zijn eigendom van de Opperheer. De Opperheer wil namelijk al deze bijzondere talenten. Doormiddel van alle talenten kan de opperheer namelijk zijn macht vergroten.
Khala slaat op de nacht voor haar achttiende verjaardag op de vlucht. Dit doet ze niet alleen. Tijdens haar vlucht komt Khala bondgenoten tegen. Tot Khala de kans krijgt om de strijd aan te gaan met de Opperheer. Khala zal gebruik moeten maken van haar talent om de Opperheer te kunnen verslaan. Maar zijn haar nieuwe bondgenoten wel te vertrouwen of hebben zij een eigen plan?

Khala is een achttienjarig meisje en totaal niet voorbereid op wat haar te wachten staat. Al snel komt Khala voor vervelende verassingen te staan. Door alle tegenslagen en nieuwe bondgenoten van Khala zie je haar in het verhaal ook steeds verder uit groeien tot een krachtige, jonge vrouw.
Onzekerheid is voor vele een bekenede eigenschap. Hierdoor kun je je ook goed verplaatsen in hoe Khala zich voelt, bij bepaalde keuzes die zij moet maken.

Er zitten in het verhaal veel wendingen die ik niet aan zag komen. Dit vind ik persoonlijk altijd een enorm pluspunt, dat je zo in een boek wordt meegenomen, dat je je echt in deze wereld waant.
Tegen het einde aan was ik heel even bang met een ontevreden gevoel mijn boek dicht te slaan, maar gelukkig draaide het verhaal weer compleet om.  

De schrijfstijl van Rani de Vadder is heel erg beeldend. Hierdoor zie je alle situaties, hoe gruwelijk ook, voor je. Maar ook alle plekken worden heel mooi omschreven. Daarnaast weet Rani de Vadder ondanks haar gedetailleerde schrijfstijl heel goed de spanning op te bouwen en vast te houden.

Van Toxine heb ik echt enorm genoten. Er zit erg veel spanning in het verhaal en eigenlijk zat ik ook continu met Khala en haar bondgenoten in mijn hoofd. Heb je Toxine dus nog niet op je al veel te lange tbr-lijst staan, dan hoort hij hier zeker thuis.

Toxine
Een offer. Een macht. Een vergiftigde wereld.
Rani de Vadder
Hardcover, 313 pagina’s
Gepubliceerd 6 februari’20
Uitgeverij Hamley Books
ISBN 978-94-6396-707-5
NUR 285

Van Uitgeverij Hamley Books ontving ik een leesexemplaar. Waar ik de uitgeverij voor wil bedanken. Dit heeft echter geen invloed op mijn mening.

2 gedachten over “Toxine – Rani de Vadder

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s