To Be Read – April’20

In april doe ik weer mee met de OWL’s. Dit wordt georganiseerd door Bookroast. Hier kun je de aankondiging vinden op haar Youtube kanaal. En hier kun je haar website vinden. Bij de OWL’s kun je voor een carrière kiezen. Om deze carrière te kunnen behalen, moet je een aantal vakken halen. Voor elk vak is er een prompt, waaraan je dus een boek kunt koppelen. Ik heb gekozen voor de Care of Magical children. Hier horen wel veel vakken bij, maar ik ga proberen zo ver mogelijk te komen.

Arithmancy
Read something outside your favourite genre.
Het boek dat ik hierbij heb gekozen is, De kleuren van Magie van V.E. Schwab. Dit boek ligt al een tijdje te wachten in mijn boekenkast en ergens ben ik bang dat dit boek helemaal niks voor mij is. Daarom is deze prompt dus de perfecte reden om De kleuren van magie toch op te pakken.

Charms
White cover
Hiervoor heb ik even door mijn boekenkast gezocht naar boeken met een witte cover. Er zijn twee boeken die een kans maken. Dat zijn namelijk De wrede prins en Begin Again. De wrede prins ben ik alleen al aan het lezen en wil ik eigenlijk nog voor april uitlezen, of de eerste dag van april. Dus ik hoop dat ik ook Begin Again van Mona Kastennog kan lezen.

Defense against the dark arts
Book set at the sea/ at the coast
Voor dit vak heb ik advies gevraagd bij jullie en daar kwamen twee boeken uit. Dat zijn Wat de Zee vertelt en Vissen praten niet. Nu lijkt het me leuk als jullie kiezen welk boek het van deze twee word. Op instagram zal ik een poll plaatsen, maar in een reactie mag je ook laten weten welk boek ik volgens jou zou moeten lezen.

Herbology
Title starts with an M
Ook hier moest ik even goed voor zoeken. Ik dacht eerst dat ik geen boek had beginnend met een M. Maar uiteindelijk heb ik toch drie boeken gevonden. Het boek dat ik uiteindelijk ga lezen is Meer dan ooit van Marina Folks.

History of Magic
Book featuring witches or wizards
Ook dit vond ik een lastige om een boek bij te vinden, buiten Harry Potter zelf natuurlijk. Ik heb gekozen voor een boek waar het woord heks in de titel staat. En waar het boek verder over gaat weet ik eigenlijk niet. Maar ik ga het boek Heks & Jager van Shelby Mahurin lezen.

Potions
Read a book under the 150 pages
Hiervoor keek ik tussen mijn kinderboeken en daar zag ik het boekenweekgeschenk van afgelopen jaar. Dus voor het vak potions ga ik Haaientanden van Anna Woltz lezen.

Transfiguration
A book or series that includes shapeshifting
Voor deze prompt heb ik even in het bestand van Bookroast gekeken met verschillende aanbevelingen. Dit kun je ook vinden op haar website, hierboven gelinkt. Ik heb gekozen voor Schaduw van de Vos van Julie Kagawa.

Doen jullie ook mee aan de OWLS? Zo ja? Welke carrière heb jij gekozen?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s