De Wrede Prins – Holly Black

Jude was nog erg klein toen er iets verschrikkelijks gebeurde. Er kwam een vreemde langs en Jude en haar zusjes moesten met hem mee naar het elfenland, Elfhame.
Jaren later heeft Jude het niet altijd makkelijk in Elfhame. Jude en haar zusje zijn anders dan de mensen in Elfhame. Ze wordt gediscrimineerd om haar menselijke afkomst. Prins Carden is het ergst van allemaal, maar toch gebeurt er wat met Jude als hij in de buurt is.
De toekomst van Jude verandert door kroonprins Dain. Ze wordt ingehuurd als spion. Ze krijgt steeds meer zelfvertrouwen en maakt zelfs nieuwe vrienden, naarmate de training vordert. Jude komt achter steeds meer geheimen en moet een moeilijke beslissing maken, maar niets is wat het lijkt in Elfhame.

@ DeJufLeest

Jude is een buitenbeentje in Elfhame omdat ze een menselijke afkomst heeft. Toch heeft haar tweelingzus Taryn hier veel minder last van.
Jude is een zelfstandige vrouw aan het worden en wil haar eigen toekomst bepalen. Dit zorgt voor moeilijkheden bij haar familie.
Taryn, de tweelingzus van Jude is veel meegaander met de situatie en doet wat er van haar verwacht wordt. Met Taryn had ik wat meer moeite. Taryn vond ik wat egoïstisch en niet meelevend met haar zus, Jude.
De oudere zus, Vivi, vond ik dan weer erg leuk. Vivi is de Rebel van de drie.
Prins Carden lijkt op de pestkop die iedereen wel kent. Zo heeft hij ook een groepje om zich heen, die enthousiast meedoen aan alle plannen. Toch blijkt hij ook een andere kant te hebben.
Jude woont bij Madoc en Oriana. Madoc is een harde man. Hij heeft verschrikkelijke daden en ondanks dat denk je heel even dat hij best wel lief is. Oriana lijkt een ijzige vrouw, maar haar redenen leer je ook steeds meer begrijpen.
Mijn favoriete personages waren Jude, Vivi en prins Carden. Met deze drie personages kon ik ook de meeste band opbouwen.

In dit boek zitten veel onverwachte wendingen. Personages blijken anders te zijn of een ander doel te hebben dan gedacht. Maar gebeurtenissen eerder uit het boek blijken vaak ook anders in elkaar te zitten. Hier kom je achter door de flashback van Jude. Zij komt tot bepaalde inzichten, waardoor je als lezer ook tot andere inzichten komt.
Het einde van dit boek vond ik persoonlijk erg sterk. Dit zorgt ervoor dat ik het liefst direct het tweede deel oppak, wat helaas nog niet gaat. In het einde zit ontzettend veel spanning.

Aan het begin moest ik erg wennen aan de schrijfstijl van Holly Black. Het kostte me dan ook wel een aantal hoofdstukken om goed in het verhaal te komen. De hoofdstukken zijn afgewisseld tussen kort en wat langer. In het begin las ik van hoofdstuk naar hoofdstuk. Je stapt in een compleet nieuwe wereld. Er komt dus ontzettend veel nieuwe informatie en om alles goed te begrijpen, moest ik het boek in het begin wat vaker even wegleggen. Het boek heeft ook een aantal hele korte hoofdstukken zoals hoofdstuk 1, met maar één zin. Dit zorgt er ook voor dat de boodschap veel duidelijker aankomt.

Ik had het boek gepre-orderd, dus ik heb de limited edition. Op de schutbladen staan de personages geïllustreerd. De pagina’s hebben aan de zijkant een gouden kleur. Hier wordt een boek natuurlijk niet beter van, maar het is wel echt een pareltje in je boekenkast.

Ondanks dat ik aan het begin van het boek wat moeite had met de langere hoofdstukken, wilde ik het halverwege echt niet meer wegleggen. Als je de wereld hebt leren kennen en alle personages denk te kennen, wil je verder lezen. Ik heb dit boek vier sterren gegeven. Heb je dit boek nog niet gelezen, wat ik mij bijna niet kan voorstellen, moet je De Wrede Prins zeker eens proberen.

De Wrede Prins
Holly Black
Hardcover, 347 pagina’s
Gepubliceerd in februari 2020
Meulenhoff Boekerij
Vertaald door Anne-Marieke Buijs
ISBN 978-90-225-8957-1
NUR 334/ 285

2 gedachten over “De Wrede Prins – Holly Black

  1. Hey
    Ik zie dat je de limited editie hebt. Ik vroeg me af of je die nog steeds hebt en of ik hem kan overkopen? Ik ben een zeer grote fan.
    Groetjes

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s