Friday Five – De beste boekverfilmingen

Het is weer vrijdag en dat betekent dat je weer een nieuwe Friday Five hier kan vinden. Friday Five wordt gehost door Joost van NerdyGeekyFanboy. Het thema van deze week is:
De beste boekverfilmingen

Ik vind boekverfilmingen vaak toch wel lastig. In het boek is er natuurlijk veel meer ruimte om details uit te werken. En wanneer je een boek hebt gelezen, kun je een heel ander beeld hebben bij een personage of een wereld. En dan zijn sommige personages in mijn gedachte toch net even wat leuker dan ze in de film zijn. Ik ga vijf boekverfilmingen met jullie delen waar ik erg van heb genoten.

Zwaar Verliefd
Zwaar verliefd is geschreven door Chantal van Gastel en is onderdeel van de zwaar-trilogie. Het verhaal gaat over dierenarts Isa. Isa worstelt met haar gewicht, haar werk en de liefde. ’s Nachts wordt ze opgeroepen voor een spoed actie en dan ontmoet ze een ontzettend knap baasje. Maar hoe zorgt ze ervoor dat hij haar ook ziet staan.
Het is echt een heerlijk feelgood verhaal en de film is ook hartstikke leuk om te kijken. Nu ik dit aan het typen ben, heb ik weer helemaal zin om deze trilogie te gaan lezen. En er is goed nieuws want het tweede deel wordt ook verfilmd!

Safe Haven
Safe Haven is geschreven door Nicholas Sparks. Hiervan zag ik eerst de film, ik had geen idee dat hier ook een boek van bestond. Maar dit is zeker één van mijn favoriete films geworden. Met name het einde vind ik persoonlijk ontzettend mooi.
Katie vlucht uit haar oude leventje en beland in het kleine stadje Southport. Het hele stadje wordt opgeschud door haar komst. Katie is vastbesloten om zich aan niemand te binden. Alex, een weduwnaar met twee jonge kinderen trekt toch de interesse van Katie. Ze begint langzaam gevoelens te ontwikkelen, maar kiest ze voor de liefde of voor een veilig leven zonder liefde.

The Notebook
The notebook is ook geschreven door Nicholas Sparks en ik denk dat de meeste mensen deze film weleens gezien hebben of in ieder geval het verhaal kennen.
Noah keert terug na de Tweede Wereldoorlog. Hij stopt al zijn energie en tijd in de restauratie van een oud plantagehuis. In dit huis vindt hij zijn mooiste herinneringen en zittend op de veranda denkt hij terug aan deze tijd. Allie, is inmiddels verloofd, maar heeft zij Noah kunnen vergeten of heeft hun liefde de tijd doorstaan.

Een weeffout in onze sterren
Een weeffout in onze sterren werd geschreven door John Green.
Het verhaal gaat over Hazel. Hazel is opgegeven maar een medicijnen rekt haar leven op. Ze wil dan ook absoluut niet als een patiënt behandeld worden. Toch gaat ze onder lichte dwang naar een praatgroep voor jongeren die hetzelfde moeten ondergaan. Bij deze praatgroep ontmoet ze Gus. Hij heeft kanker overleefd, maar dit ging wel ten koste van één been. Het lijkt liefde op het eerste gezicht, maar Hazel wil niemands tijdbom zijn.

Voor jou
Voor jou is geschreven door Jojo Moyes. De originele titel is Me Before You. Dit is ook de naam van de film. De boeken van Jojo Moyes zijn altijd best wel dikke pillen, maar er zit altijd wel een heel mooi verhaal in. Heb je nog nooit wat van Jojo Moyes gelezen of nog geen film van haar boeken gezien, raad ik dat zeker aan.
Louisa’s wereld is erg klein. Ze woont nog bij haar ouders en werkt om de hoek in een café. Haar vriend, Patrick, is niet de liefde van haar leven, maar het is wel overzichtelijk zo. Wills werelds is ook klein. Een groot verschil met hoe hij vroeger leefde, maar door een ongeluk is hij verlamd vanaf zijn nek. Will ziet nog maar één uitweg.
Louisa raakt haar baan kwijt, maar gaat al snel aan de slag als de verzorger voor Will. Louisa wil er alles aan doen om Will ervan te overtuigen dat er nog heel avonturen zijn, maar durft ze die zelf wel te ontdekken.

Welke boekverfilming wil jij nog graag zien?

3 gedachten over “Friday Five – De beste boekverfilmingen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s