Skoftig – Marleen Hartog

Wat gebeurt er als je de controle over je eigen leven verliest?
Skoftig is een snelle thriller over een aantal jongvolwassenen die zoekende zijn. Wie beheerst de kunst om zich werkelijk los te maken van zijn verleden? En wie raakt verstrikt in het web van de toekomst?

Tijdens het kermisweekend in een dorp in West-Friesland worden alle relaties in moordend tempo op scherp gesteld. Het is kiezen of verliezen. Wie overleeft zijn verleden?

Stap jij in deze draaimolen?
Een zoektocht
Een ontvoering
Een zelfdoding
Een gezin dat uit elkaar spat
Een moord. (of meer dan één…)


Het verhaal begint aan het begin van de jaren negentig. Hier doet zich een heftige gebeurtenis voor. Wat het voor de lezer spannend maakt, is dat je niet weet wie het door maakt.
Hierna ga je naar het heden en maak je kennis met Mischa. Mischa heeft afgesproken met een vriend en gaat naar een kunstfeestje. Zodra hij erachter komt dat zijn vriend niet komt opdagen, heeft hij het vermoeden dat er iets niet klopt.

Er zijn veel verschillende personages. In het begin is dit een beetje veel en verwarrend, maar hoe verder je in het boek komt, hoe sneller je ook kunt schakelen tussen de verschillende personages. Met een aantal van deze personages lees je mee, dit zorgt echt voor de snelheid en de spannende twisten.
Mijn favoriete personage is Mischa. Voor mijn gevoel leer je hem het beste kennen en kun je dan ook met hem het beste een band opbouwen.
De vele wisselingen in pov zorgen er echter niet voor dat je niet met de personages mee kunt leven.

Tijdens het lezen houd ik vaak wat aantekeningen bij en het eerste wat ik opschreef bij Skoftig is: ‘Onduidelijk en warrig’. Toen ik halverwege het boek zag ik dat alweer heel anders. Alle losse verhalen kwamen samen en juist dat warrige, voor mijn gevoel, zorgde voor de spanning in het verhaal.

Aan de schrijfstijl van Marleen Hartog moest ik even wennen, maar vond ik eigenlijk heel erg prettig. Het zijn korte hoofdstukken met een goede afwisseling tussen spannende gebeurtenissen en de band tussen personages. Dit heeft er voor mij zeker voor gezorgd dat ik door dit boek heen vloog.

Ondanks dat ik echt even moest wennen aan de hoeveelheid personages en de verschillende pov’s. Was ik halverwege wel echt verkocht. Het einde van Skoftig maakt voor het begin helemaal goed. En heb je zin in een psychologische thriller, dan moet je zeker eens naar Skoftig van Marleen Hartog kijken.

Heb je nog geen genoeg van Skoftig en wil je nog meer reviews lezen of andere artikelen rondom Skoftig. Neem dan zeker een kijkje op de andere blogs die deelnemen aan 30 x Skoftig.

Skoftig
Marleen Hartog
Paperback, 312 pagina’s
gepubliceerd in juni 2019
Miss Creative

Van Marleen Hartog ontving ik een leesexemplaar. Waar ik Marleen Hartog voor wil bedanken, Dit heeft echter geen invloed op mijn mening.

2 gedachten over “Skoftig – Marleen Hartog

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s