Tot onze wegen scheiden – Emma Anna

Wat als je gevangen zit in je eigen leven?

Ada woont al haar hele leven in Breesden, een strenggelovig dorpje. Voor haar studie moet ze ineens naar Roosendaal. Uit nood besluit ze aan te kloppen bij een Grieks restaurant. Na een paar weken krijgt Ada een baantje als serveerster aangeboden. Haar ouders en verloofde zouden dit nooit goedkeuren, maar toch neemt ze het baantje aan.

De grote dag komt steeds dichterbij en Ada leeft ook nog steeds twee levens. Een Ada hoe ze zich al jaren voordoet, zoals ze het heeft geleerd van haar omgeving. En een Ada die zichzelf opnieuw aan het ontdekken is. Hoe dichterbij de grote dag komt hoe meer ze naar Belen toe trekt. Ze ontwikkelen een oprechte en open vriendschap.

Ada beseft dat haar waarden en normen in gevaar komen door het vrije leven van Belen. Toch wil ze dit ook niet opgeven. Kan ze een andere weg inslaan als ze tegelijkertijd bang is voor de mensen die haar zouden moeten beschermen?

Er zitten hele verschillende personages in dit verhaal. Je hebt de warme familie van Belen. Die veel met elkaar delen. Maar ook de wat afstandelijke familie van Ada. Zij houden voornamelijk rekening met de rest van het dorp.

Ada is een meisje van 21 en nog heel erg op zoek naar zichzelf. Door de leeftijd van Ada kan ik mezelf heel goed in haar verplaatsen. Natuurlijk kom ik niet uit een strenggelovig dorp en kan ik me niet voorstellen dat de situaties binnen haar familie echt gebeuren. Toch begrijp ik haar keuzes en twijfels heel erg goed.

Ik vind die twee verschillende familie dan ook ontzettend goed omschreven. Bij de van familie van Belen krijg je een heel fijn en warm gevoel. Ook de manier hoe zij voor elkaar zorgen en voor elkaar opkomen vind ik heel mooi en realistisch beschreven. Bij Ada der familie viel ik eigenlijk van ongeloof naar ongeloof en toch begrijp ik de keuzes van Ada heel goed.

In dit verhaal is Belen toch wel mijn favoriete personage. Wat is hij toch een ontzettend lieve jongen.

Tijdens dit verhaal heb ik heel de tijd op één bepaald einde gehoopt en toch is dit niet helemaal vanzelfsprekend. Het einde kwam voor mij veel te snel. Ik had nog veel meer over Belen en Ada willen weten.

Dit was het eerste boek wat ik las van Emma Anna. Maar er staan nu al meerdere titels van haar op mijn wishlist. Ik vind haar schrijfstijl persoonlijk erg fijn. Er gebeuren in dit verhaal veel toch wel heftige gebeurtenissen. En er wordt niet te snel voorbij gegaan aan wat dit met de personages doet. Het voelt hierdoor heel realistisch aan en kun je als lezer ook echt meeleven.

Tot onze wegen scheiden raad ik zeker aan. Ik vind de groei die Ada maakt in het verhaal heel mooi omschreven en denk dat dit voor alle meiden in dezelfde leeftijd zal aanspreken. Ik heb dan ook enorm genoten van dit verhaal.

Tot onze wegen scheiden
Emma Anna
Paperback, 332 pagina’s
Gepubliceerd in september 2020
Dutch Venture Publishing
ISBN 978-9492585-57-8

Van Dutch Venture Publishing ontving ik een leesexemplaar. Waar ik de uitgeverij voor wil bedanken. Dit heeft echter geen invloed op mijn mening.

Een gedachte over “Tot onze wegen scheiden – Emma Anna

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s