Het hart van de Adelaar – Emmelie Arents

Joana Sky bezit het vermogen om dodelijke wensen uit te spreken. Een talent dat in Tuvalon wordt gevreesd en vernietigd. Wanneer ze ten onrechte wordt veroordeeld voor het uitspreken van een Hartbewerking gaat ze de doodstraf tegemoet.

Koning Damon heeft echter andere plannen voor het meisje dat in staat is om harten te verpulveren. Ze begrijpt al snel dat haar leven gespaard werd met slechts één doel: het uitroeien van het rebellenleger de Adelaars. De tegenstanderds worden sterker, maar Joana’s training aan het hof vormt haar tot het perfecte wapen.

De opdracht van de koning is harteloos: hij beveelt Joana om de Adelaars te vernietigen. Lukt het haar om weerstand te bieden en te overleven zonder haar eigen hart op te offeren?

Joana is een jonge, sterke vrouw vol met levenslust. Ze heeft al veel moeilijke dingen moeten doorstaan, maar komt telkens met heel veel hoop hieruit. Dat vond ik zo mooi aan Joana, de hoop die zij continu terugvindt.

De band die Joana opbouwt met de andere personages vond ik ook erg mooi. Vooral met Soren, Lucille, Judith en Marcus. De onverwachtse momenten zorgen voor bijzondere relaties.

Er gebeurt veel in het verhaal en verhaal begint dan ook meteen erg pakkend en spannend. Vanaf de allereerste bladzijde zat ik in het verhaal. De spanning wordt gedurende het boek niet minder. Emmelie weet de spanning heel goed vast te houden naar het einde toe.

Bij de laatste paar hoofdstukken wilde ik het boek echt niet meer wegleggen. Eigenlijk wilde ik dat vanaf het begin al niet. Maar aan het einde wilde ik zo graag weten hoe het met Joana en alle andere zou aflopen.

Zoals je hierboven hebt gelezen, ben ik erg enthousiast over de schrijfstijl van Emmelie. Het zijn redelijk korte hoofdstukken waar veel in gebeurt. De gebeurtenissen volgen elkaar redelijk snel op zonder dat het een opsomming van heftige gebeurtenissen wordt. Emmelie heeft de persoonlijkheid van Joana heel goed tijdens elke willekeurige gebeurtenis terug laten komen.

Over het hele boek ben ik heel erg enthousiast. Het is een wat dikker boek, maar als je aan het lezen bent, merk je hier helemaal niks van want je vliegt door het verhaal. Ik zou het boek dan ook zeker aanraden. Heerlijk met een kopje thee onder een dekentje met Het Hart van de Adelaar.

De titel sprak me zonder het verhaal te kennen al heel erg aan. Het trok zeker mijn interesse. Maar na het leven van dit boek vind ik zo’n mooie en passend keus.

Het Hart van de Adelaar
Emmelie Arents
Hardcover, 351 pagina’s
Gepubliceerd in augustus 2020
Hamley Books

Van Hamley Books ontving ik een leesexemplaar. Waar ik de uitgeverij voor wil bedanken. Dit heeft echter geen invloed op mijn mening.

Een gedachte over “Het hart van de Adelaar – Emmelie Arents

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s