Als Doden Dromen – Mel Hartman

April Charles is een prettig gestoorde, jonge meid die liever lui dan moe is.

Ze werkt in een funerarium, kickt op zombieverhalen en heeft leuke vrienden. Maar niemand in haar omgeving weet dat ze niet van deze wereld komt.
Ze is half sirene en half ripper. Met haar stem kan ze de doden tot leven wekken en de levenden beïnvloeden. Die gaven gebruikten is echter niet zonder gevolgen. Haar duistere kant wil het dan overnemen en het kost haar alle moeite om deze onder controle te houden.

Wanneer ze op een dag per ongelijk een dode tot leven wekt, vertelt die haar verontrustend nieuws. Een groep menselijke psychopaten is van plan om haar wereld, Terr, uit te buiten en het aan de allerrijksten als exclusieve vakantiebestemming te verkopen. Op Terr kan en mag namelijk alles, er zijn bijna geen regels, en er leven vreemde fascinerende wezens.

April weet dat ze haar rustige leventje vaarwel moet zeggen als ze Terr wil helpen redden. En dus gooit ze zich met frisse tegenzin in de strijd.

April Charles is een jonge meid die werkt in het funerarium. Dat doet ze niet alleen. Ze heeft nog twee andere baantjes, ze laat honden uit en haalt boodschappen voor een lieve oudere vrouw.
April woont samen met haar twee liefdes, Liv en Zev. Naast deze twee liefdes heeft April nog veel meer vrienden. Niet alleen van deze wereld maar ook mensen van Terr.

De personages van deze wereld werden wel een beetje ondergesneeuwd door de personages van Terr. Tenminste de goede mensen van deze wereld. Wat ik eigenlijk helemaal niet erg vind, want de mensen van Terr zijn veel interessanter.

Ik had een verwachting van dit boek en achteraf klopt dat totaal niet, maar het verhaal was veel beter. In de laatste paar hoofdstukken zitten gebeurtenissen die je redelijk aan ziet komen, maar toch gebeuren er telkens onverwachte dingen. Zo ook het einde van dit verhaal. Het eindigt zo spannend. Ik kan niet wachten op het tweede deel.

Ik had nog niet eerder een boek van Mel Hartman gelezen, maar dit boek zorgt ervoor dat ik hierna vaker boeken van haar wil lezen. Mel Hartman heeft een hele fijne manier van schrijven. Terr is een nieuwe wereld voor ons en dat brengt ook nieuwe mensen met zich mee. Mel Hartman weet dit op een hele beschrijvende manier te omschrijven. Maar het wordt niet te langdradig of te voorgekauwd. Zij weet dit precies genoeg te doen en met heel veel humor.

Ik vind dit één van de moeilijkste reviews om te schrijven. Ik ben namelijk heel erg enthousiast over dit boek en wil dat graag aan jullie overbrengen. Alleen zitten daar spoilers bij, dus heb ik ervoor gekozen om mijn review heel algemeen te houden. Want je moet je echt laten meenemen door April Charles.

Als Doden Dromen
Dodenreeks 1
Mel Hartman
Hardcover, 305 pagina’s
Gepubliceerd op 10 september 2020
Hamley Books
ISBN 978-94-6396-725-9

Van Hamley Books ontving ik een leesexemplaar. Waar ik de uitgeverij voor wil bedanken. Dit heeft echter geen invloed op mijn mening.

5 gedachten over “Als Doden Dromen – Mel Hartman

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s