Voorbij het Wederwoud – Valentijn Ringelberg

Hoe ver zou jij gaan om een dierbare te helpen?

Diep in het Wederwoud, een plek waar de natuur geëerd wordt en ongeziene gevaren zich verborgen houden, wonen de zussen Celi en Phaun. Céli lijdt al jaren aan een onverklaarbare en ongeneeslijke ziekte, die haar afhankelijk maakt van de zorg van haar jongere zusje.

Phaun heeft zichzelf volledig weggecijferd om Céli te ondersteunen, waardoor ze geen opleiding of sociaal leven meer heeft. Op het moment dat de situatie uitzichtloos lijkt, wordt er plots een oplossing aangereikt. Maar die oplossing heeft een prijs.

Om haar zus en zichzelf een kans op een nieuw leven te geven, moet Phaun een reis maken door het majestueuze Wederwoud. Een tocht waarbij ze vreselijke keuzes moet maken en tot het uiterste moet gaan.

Het hoofdpersonage is Phaun. Phaun is het zusje van Céli en is verantwoordelijk voor haar zorg. Tot haar schoonzusje terugkomt en wellicht een oplossing heeft voor Céli. Hiervoor moet Phaun op reis.
Tijdens haar reis komt Phaun verschillende personages tegen. Dit zijn mensen, maar ook wezens uit het Wederwoud. Over hen had ik graag wat meer te weten gekomen.
Zelf had ik wel een beetje moeite met Phaun en dat komt door een keuze die zij aan het begin van haar reis maakt.

Aan het begin van het verhaal leer je Phaun kennen en het leven dat zij leidt. Voor mijn gevoel duurde het wel wat lang voordat zij echt op reis vertrok. Na het hele boek gelezen te hebben snap ik deze keuze wel. Verschillende gebeurtenissen worden nog besproken tijdens de reis van Phaun.

Het plot zag ik aankomen, maar dat maakt het niet minder leuk om te lezen. Ik was vooral heel benieuwd hoe het daarna verder zou gaan.

De schrijfstijl vond ik heel fijn. Het leest heel vlot en er gebeurt veel zonder dat het een opsomming van gebeurtenissen wordt. Wat Valentijn Ringelberg goed weet te doen, is mooie metaforen gebruiken in het verhaal.
De eerste die ik opschreef was op bladzijde vijf. Hierin werd iemands haar beschreven als de verdorde bladeren van een boom in de herfst.

Zelf had ik graag nog wat meer willen weten over de raad, de rode orde en de compagnie. Maar ook over de wereld en de daarbij horende verschillende wezens. Ik hoop dan ook dat hier in de komende delen meer aandacht aan besteed wordt.

Ondanks dat ik niet heel veel met Phaun had, vond ik het boek toch fijn lezen. Valentijn Ringelberg heeft een fijne en mooie schrijfstijl. Wat ik ook heel leuk vond, is dat er een hint wordt gegeven naar boek nummer twee, Hij die niet bestaat.

Voorbij het Wederwoud
De raad van Vha’rhymn
Valentijn Ringelberg
Hardcover, 239 pagina’s
Gepubliceerd in september 2020
Hamley Books

Van Hamley Books ontving ik een leesexemplaar. Waar ik de uitgeverij voor wil bedanken. Dit heeft echter geen invloed op mijn mening.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s