Mijn waarheid – Sandra J. Paul

Nathan
Dit is mijn waarheid.
Elias doodde zijn bruid en ik was de enige die het zag gebeuren.
Hij beweert dat ik hallucineerde, maar geloof me.
Dit was echt.
Mijn neef is moordenaar geworden.

Elias
Dit is mijn waarheid.
Ik moest machteloos toekijken hoe mijn bruid verongelukte.
Nathan zweert dat ik haar geduwd heb, maar geloof me.
Dat deed ik niet.
Wat hij ook zegt, ik ben onschuldig.

In mijn waarheid kun je kiezen aan welke kant, van het boek, je begint. Je kunt beginnen bij Elias of Nathan beginnen. In het midden van de twee verschillende waarheden, bevindt zich de waarheid. Het daadwerkelijke verhaal. Hoe is het echt gebeurd.

Elias en Nathan zijn twee neven. Elias is een succesvolle advocaat en Nathan is een fotograaf. Beide hebben ze dit verschrikkelijke moment gemaakt, maar toch hebben ze heb beide heel anders beleefd.

Ik heb besloten om in mijn recensie geen samenvatting te schrijven omdat het verhaal veel leuker is als je verder nog niks weet.

Er zaten verschillende plottwist in het verhaal. Een aantal vond ik redelijk voorspelbaar. Maar er zaten ook hele onverwachte wendingen in het verhaal.
Met name het allerlaatste hoofdstuk had ik niet aan zien komen. Achteraf kon ik dit wel achterhalen na alles te hebben gelezen. Maar ik vond de delen uit ‘de waarheid’ echt heel goed.

De schrijfstijl van Sandra J. Paul is heel fijn. Ze weet echt twee verschillende personages neer te zetten met een eigen manier van spreken. De twee delen lazen ontzettend snel weg, wat ik eigenlijk ook wel jammer vond. Ik had nog niet eerder een boek van Sandra J. Paul gelezen. Maar na dit boek heb ik inmiddels al verschillende boeken toegevoegd aan mijn wishlist.

Zelf ben ik begonnen met het deel van Elias. Ik weet niet of ik dit aan zou raden. Met Nathan of Elias beginnen maakt beide geen verschil. Je hebt echt allebei de delen nodig om het verhaal te begrijpen.
Ik had ook nog niet eerder zo’n soort boek gezien en vond dat ook echt heel origineel. Wat mij betreft is Mijn waarheid echt een aanrader.

Mijn waarheid
Sandra J. Paul
Paperback
Gepubliceerd in oktober’20
Hamley Books

Van Hamley Books ontving ik een leesexemplaar. Waar ik de uitgeverij voor wil bedanken. Dit heeft echter geen invloed op mijn mening.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s