Boeken voor onder de kerstboom – Friday Five

Het is weer vrijdag en dat betekent dat je weer een nieuwe Friday Five hier kan vinden. Friday Five wordt gehost door Joost van NerdyGeekyFanboy. Het thema van deze week is:
Boeken om onder de kerstboom te lezen

Twaalf dagen voor kerst
Dit boek heb ik nog niet gelezen, maar ben ik zeker van plan om rond de kerstdagen te lezen.
Waar gaat twaalf dagen voor kerst over?
Twaalf dates met twaalf verschillende mannen. Het lot zou Kate goed gezind moeten zijn. Als het op relaties aankomt, zegt de vierendertigjarige Kate Turner graag ‘Bah, humbug’. Het besneeuwde, slaperige stadje Blexford zit immers niet bepaald vol met date-waardige, leuke mannen. Trouwens, wie heeft een man nodig als ze haar geluk heeft gevonden in haar carrière als ontwerper en in haar ‘bijbaantje’ als bakker voor het café van haar jeugdvriend Matt? Maar dan schrijft haar goedbedoelende beste vriendin Laura haar in een datingbureau. Daar beloven ze eenzame singles te helpen om liefde te vinden voor de kerstvakantie begint.

10 blind dates
10 blind dates heb ik vorig jaar vlak voor de kerst gelezen en vond ik een heerlijk verhaal vol met grappige gebeurtenissen.
Waar gaat 10 blind dates over?
Sophie wil maar één kerstcadeau: een beetje vrijheid van haar overbeschermende ouders. Wanneer die besluiten de kerstdagen ergens anders te vieren, verheugt Sophie zich op wat privétijd. Maar het blijkt niet zo te gaan als Sophie had gehoopt. Met een gebroken hart vlucht Sophie naar het huis van haar grootouders, om samen met de rest van haar familie de feestdagen door te komen. Haar oma bedenkt een (niet zo) briljant plan: de komende tien dagen zal ieder familielid een blind date voor Sophie organiseren.
Mijn recensie is hier te lezen.

Winter in het kattencafe
Dit boek heb ik ook al eerder gelezen, net zoals deel 1, Molly en het kattencafe. Wat ik ook een heerlijk boek vond. Dus heb je die nog niet gelezen, raad ik je aan om die eerst te lezen. Heb je deel 1 wel al gelezen, is dit het gevolg en dit deel speelt zich af rond de feestdagen. Van dit boek hield ik een heel fijn gevoel over.
Waar gaat winter in het kattencafe over?
Molly woont samen met haar kittens in kattencafe, een kattenparadijs. Debbie, de eigenaresse, serveert haar huisgemaakte delicatessen. Maar niet alles loopt volgens plan. Debbies’ zus klopt met een gebroken hart aan. Maar niet alleen Linda komt logeren. Ook haar woest keffende hond, Beau. Molly’s bestaan wordt onverwacht bedreigd door een Siamese rivaal. Als een van haar kittens ook nog verdwijnt, is het maar de vraag of de aanstaande feestdagen wel zo feestelijke zullen zijn.

Christmas Shopaholic
Dit was het eerste boek dat ik in 2020 las. Het is weer een heerlijk boek, precies wat je van Sophie Kinsella verwacht en heerlijk voor tijdens de feestdagen.
Waar gaat Christmas Shopaholic over?
Becky Bloomwood is dol op kerst. Het gaat altijd hetzelfde: haar ouders verzorgen het diner en de buren komen langs in vreselijke kersttruien. Maar dit jaar lijkt alles anders, Becky’s ouders verhuizen en vragen Becky het diner te organiseren. Wat kan er nou misgaan? Haar zus Jess eist vegan kalkoen, haar man Luke vraagt alweer een aftershave en Minnie wil een keel specifieke picknickmand. En dan verschijnt er ook nog onverwacht een ex-vriendje met zijn opdringerige nieuwe vriendin, en hun motieven zijn verre van duidelijk. Wordt het een chaos of lukt het Becky er een fijne kerst van te maken?

Begin Again
Dit is geen boek wat zich specifiek afspeelt tijdens de feestdagen, Maar van dit boek wordt je gewoon heel blij en een beetje verliefd op Kaden. En je kan meteen door lezen, want deel 2 en 3 zijn ook al uit en deel 4 wordt in het voorjaar verwacht.
Waar gaat Begin Again over?
Hij bepaalt de regels. Zij breekt ze allemaal.
Nieuwe naam, nieuw kapsel, nieuwe stad. Allie Harper wil helemaal opnieuw beginnen. Het enige wat nog ontbreekt is een plek om te wonen. Na een moeizame kamerjacht trekt ze in bij bad boy Kaden White. Hij mag dan erg sexy zijn, met zijn tatoeages en nonchalante houding, hij is ook een arrogante eikel

Mijn recensie is hier te lezen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s