Geheugenspel – Nina Verheij

Hoe zuiver is jouw geweten?
‘De verkeerde dader heeft vastgezeten voor de dood van je vader.’
Sinds Emily deze woorden te horen kreeg, wordt de jonge rechercheur achtervolgd door vragen, Wie was daadwerkelijk de schutter en waarom heeft degene die gevangenzat bekend?

Wanneer Emily op onderzoek uitgaat, wordt ze meteen op de proef gesteld. Ze zal moeten samenwerken met haar vaders vroegere partner Paul, de man die ervoor verantwoordelijk is dat ze nog elke dag worstelt met de keuzes die ze anderhalf jaar geleden maakte. Kan ze zich tijdelijk over haar schuldgevoelens heen zeten om alle feiten op tafel te krijgen?

Tijdens haar zoektocht naar de waarheid ontdekt Emily dat ze niet de enige is die wordt achtervolgd door spoken uit het verleden. Wie kan ze vertrouwen bij het ontrafelen van alle geheimen en wie heeft zijn eigen verborgen agenda?

Emily kennen we al uit het eerste deel, fatale keuzes. In dit deel is Emily afgestudeerd en aan het werk als rechercheur in het team waarin zij stage heeft gelopen. In één van de zaken wordt ze teruggebracht naar haar eigen jeugd. Ze herkent de situatie en ze herkent zichzelf in het jonge meisje dat net haar vader is verloren. Mede hierdoor besluit ze zelf de zaak van haar vader weer op te pakken.

Je kunt geheugenspel lezen zonder dat je fatale keuzes hebt gelezen. Wel komen er momenten in voor waarbij even wordt teruggepakt naar fatale keuzes. Voor mij werd mijn geheugen elke keer opgefrist bij het lezen van deze momenten. Heb je fatale keuzes niet gelezen, dan omvatten deze momenten voldoende beschrijving om het verhaal te begrijpen.

Je leeft in dit verhaal mee met Emily. Het onderzoek wat zij voert, neemt je als lezer echt mee. Doordat Emily met mensen in gesprek gaat en nieuwe dingen ontdekt, kom je als lezer ook op een nieuw spoor. Daardoor kom je op ongeveer hetzelfde moment als Emily achter de dader.

Ik vind de schrijfstijl van Nina Verheij heel prettig. Het is een fijne combinatie van dialogen en beschrijvingen. Het eerste deel heb ik geluisterd en ook dan blijft het heel spannend. Vaak verlies ik bij een luisterboek mijn aandacht, maar bij Fatale keuzes weet ik nog precies wat er allemaal gebeurde.

Geheugenspel raad ik zeker aan. Ik kijk dan ook zeker uit naar meer boeken van Nina Verheij.

Geheugenspel
Wat als je de waarheid niet kent?
Nina Verheij
Paperback, 320 pagina’s
Gepubliceerd in november 2020
Hamley Books

Van Hamley Books ontving ik een leesexemplaar. Waar ik de uitgeverij voor wil bedanken. Dit heeft echter geen invloed op mijn mening.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s